iOS game-update: controller-support komt op gang, Implosion en Avicii Gravity

Avicii Gravity is een gratis muziekgame van de dj voor iPhone en iPad, iOS 7 controller-support komt op gang en Implosion wekt verwachting.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI controller support iOS 7Voor softies is weinig ruimte deze iOS game-update. Het fenomenale verhalende zombiespel Walking Dead: The Game is een van de eerste spellen op iPhone en iPad die nu al ondersteuning biedt voor controllers, hoewel die nog niet eens op de markt zijn. Avicii Gravity is een onverwacht én leuk spel van de bekende dj en Implosion wekt torenhoge verwachtingen voor de release volgend jaar. Zo futuristisch en Metroid-achtig zagen we een hakspel nog niet eerder op iOS.

Controller-support voor iOS 7 krijgt vorm

GU DI Walking Dead met controllerChair, de ontwikkelaar van Infinity Blade, toonde al interesse. AVP Evolution werd al onthuld als eerste game die het gaat ondersteunen. Logitech plaagde al met Terraria. En nu krijgt het echt vorm: games voor iPhone en iPad op iOS 7 die externe controllers gaan ondersteunen. Allereerst is er een update uitgekomen voor Bastion, een hack & slash-spel dat je van bovenaf bekijkt en vooral furore maakt met zijn vertellersstem die verslag doet van je bezigheden en de sfeervolle omgevingen. En de tweede game die nu al ondersteuning voor controllers biedt is Walking Dead. Niet de eerste de beste, maar onze favoriete iOS-game van 2012. Walking Dead is het fantastische, beklemmende verhaal van een groep mensen dat met elkaar probeert te overleven in een wereld die ten onder gaat aan zombies. Meer nog dan een horror-actiegame, is het een persoonlijk spel. Waarin je keuzes moet maken die anderen kunnen benadelen en grote gevolgen kunnen hebben – een avontuur dat je aan het hart gaat. Niet echt het stereotype spel voor een controller, maar wát een uithangbord voor de ondersteuning. Hopelijk volgen veel, heel veel games met controllersupport. Wanneer we daar meer van te horen krijgen is één groot vraagteken, maar wij kijken even in de glazen bol en gokken op het volgende iPad-evenement van Apple half oktober. Onbevestigd dus nog.
Downloaden: Walking Dead: The Game (gratis eerste hoofdstuk, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Bastion (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

GU DI Bastion iPhone iOS

Avicii Gravity: game van de dj

GU DI Avicii Gravity iPhone iPadDe heetste dj ter wereld is op dit moment al geen David Guetta meer natuurlijk. Armin van Buuren? Nee, staat ook even op het tweede plan. Avicci is dé dj van het moment met de ene na de andere grote hit – en nu ook een bijzonder toffe game voor iPhone en iPad. In Avicii Gravity bestuur je een van de ruimteschepen en scheur je zo vlekkeloos mogelijk door driehoekstunnels die gevormd lijken te worden door de pompende muziek. Dat is deels ook waar, maar het hangt weer samen met hoe goed je zelf speelt. Door naar links of rechts te bewegen kantel je naar een van de drie hoeken en zo kantelt steeds de hele wereld om je heen. Door onderweg objecten op te pakken zwengel je de muziek verder aan en gooi je het tempo omhoog. Objecten oppakken levert ook een hogere score die je kan inzetten voor het vrijspelen van extra nummers, wat natuurlijk een stuk makkelijker gaat als je er wat echt geld tegenaan gooit. Maar hoe dan ook is het een aanstekelijke combinatie: pompende muziek, een draaiende wereld en een steeds snellere gameplay. Props, Avicii.
Downloaden: Avicii Gravity (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Implosion

GU DI Implosion iPhone iPad wauwEen trailer die toetreedt tot de Champions League van gametrailers voor iPhone en iPad, daarmee sluiten we de iOS game-update vandaag af. Implosion is een nieuwe actiegame die de kop opsteekt en er alvast fantastsich uitziet. In het spel kruip je in de carrosserie van een slanke mech en zo te zien speel je de actiegame waarin je tegenstanders hakt, zowel vanuit de rug van de mech als van bovenaf. Na een inleiding met omgevingen en artwork die meteen herinneringen aan Super Metroid op de Super Nintendo oproepen, barst de actie los en die ziet er snel en dynamisch uit. Je staat tegenover bazen, doorkruist industriële terreinen en wellicht kan je zelfs verdwalen in de gangenstelsels – zoals het een echte Metroid betaamt. We willen ontwikkelaar Rayark bij deze meteen aanmoedigen ondersteuning om controllerondersteuning in te bouwen in Implosion. Er is nog tijd genoeg: het spel heeft een releasedatum van 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:38
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.