iOS 7-gamecontrollers Logitech en ClamCase nabij

Logitech en ClamCase hebben hun iOS-gamecontrollers geteased. De GameCase lijkt een universeel accessoire voor alle iOS 7-devices.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Logitech controller teaserHet lijkt er op dat we zeer binnenkort eindelijk gamecontrollers voor de iPhone en iPad kunnen kopen die gebruikmaken van Apple’s nieuwe gamepad-API in iOS 7. Zowel Logitech als ClamCase hebben namelijk teasers voor hun nieuwe controllers naar buiten gebracht. Hoewel de afbeelding van Logitech nog steeds niet het uiteindelijke ontwerp van de controller bevestigt, laat een uitgebreide video zien wat we van ClamCase’s GameCase mogen verwachten. Deze controller schuift aan beide kanten om je iPhone of iPad en heeft een d-pad, twee analoge sticks, gewone knoppen en triggers.


De afbeelding van Logitech (hierboven) toont een iPhone met de game Terraria, die met een kennelijk onzichtbare controller wordt gespeeld. Hoewel we het accessoire niet kunnen zien, kunnen we wel al raden wat er eigenlijk om de iPhone heen hoort te zitten. Eerder lekte er al een foto van Logitech’s eerste iPhone-gamepad.

De GameCase in onderstaande video wordt gedemonstreerd in combinatie met de iPad mini, maar volgens de makers wordt er ook gewerkt aan alternatieven voor alle iPhones en iPads die iOS 7 ondersteunen. Omdat de iOS 7-API wordt gebruikt, kunnen spellen ondersteund door de Logitech-controller worden gespeeld met de GameCase en andersom.

Voor de komst waren er al een paar iOS-gamecontrollers die slim inspeelden op de toetsenbord-verbinding van je iPhone of iPad. Niet heel veel games maakten hier echter gebruik van. Het lijkt er echter nu al op dat grote ontwikkelaars veel interesse hebben in Apple’s controller-API.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.