Logitech-gamecontroller voor iOS voor het eerst duidelijk in beeld

Er zijn voor het eerst duidelijke foto's van Logitech's gamecontroller voor iOS verschenen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

logitech-gamepad-iphone
Logitech gaat binnenkort een officiële gamecontroller voor iOS uitbrengen. Ze gaan deelnemen aan het MFi-programma van Apple (Made For iPhone), waardoor je een soort garantie krijgt dat het altijd werkt. Er werd al veel gepraat over deze nieuwe Logitech-gamecontroller, maar vandaag krijgen we het ding beter in beeld, dankzij @evleaks.

logitech controller evleaksDe gamepad lekte voor het eerst uit tijdens de WWDC-developersconferentie van Apple, waar Logitech het nieuwe spelaccessoires stiekem liet zien aan een aantal game-ontwikkelaars. De foto die nu is gelekt lijkt op een officiële productfoto. Er is ruimte gemaakt voor de camera aan de achterzijde, zodat je ook augmented reality-apps kunt spelen.

Het hulpstuk op deze foto’s werkt door je iPhone fysiek in het apparaat te steken en met een connector te verbinden. Er komt nog een ander soort gamecontrollers via het MFi-programma, dat de verbinding legt via Bluetooth. Die laatste variant is los te gebruiken, zodat de vormfactor minder van belang is. Als Apple overstapt op een andere vormgeving van de iPhone kun je de controller nog steeds gebruiken. Dergelijke controllers waren er al, maar alle game-ontwikkelaars die willen meedoen moeten hun apps er wel voor aanpassen. Ook ClamCase en Moga zijn nog bezig met een gamecontroller voor iOS.

logitech-gamepad-iphone-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:36
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.