One More Thing presenteert eigen app tijdens jubileumavond

One More Thing heeft een eigen iPhone-app uitgeraakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

one-more-thing-appDe Nederlandse Apple-community One More Thing heeft gisteravond een eigen app aangekondigd. Bezoekers van de site hebben er 4 jaar op moeten wachten. De One More Thing-app geeft toegang tot het nieuws, het forum en de podcast – met als speciale attractie de mogelijkheid om te multitasken. Zo kun je een vrijwel oneindig aantal vensters binnen de app open hebben staan, met een mix van artikelen, forumdiscussies of bladwijzers.

Het werkt op dezelfde manier als de vensters binnen de Safari-browser op de iPhone, maar dan zonder beperking in aantal. Met een knop rechtsonder open je steeds weer opnieuw een extra venster. Dat lijkt op het eerste gezicht een makkelijke functionaliteit, maar het bleek tijdens de programmeerfase één van de moeilijkst te realiseren onderdelen. Wat nog niet haalbaar bleek, is meteen een iPad-versie uit te brengen. De OMT-app is voorlopig alleen geoptimaliseerd voor de iPhone en vereist minimaal iOS 5.0.

OMT had nog geen mobiele website, waardoor het bedienen van knopjes via de iPhone-browser lastig was. Het werd daardoor hoog tijd om een app uit te brengen, waar zo’n halfjaar aan is gewerkt. Het witte uiterlijk van de app sluit aan bij het eveneens witte design van de website. De OMT-app levert push notificaties als er een nieuwtje is of een nieuwe podcast klaarstaat. Interessante artikelen zijn te delen via Twitter, te openen in Safari of met de ‘Lees later’-functie offline op te slaan. Om te kunnen reageren op discussies zul je wel een account moeten aanmaken. De app is het resultaat van een samenwerking tussen drie partijen: ontwerper Kevin Kalle (ook verantwoordelijk voor het design van de OMT-website) zorgde voor het design, ontwikkelaar Rens Verhoeven programmeerde de app en Moop.Me adviseerde daarbij. De app werd gepresenteerd tijdens een jubileumfeest in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar OMT het tienjarig bestaan vierde.

one more thingiPhoneclub heeft een historie met OMT. Zo maakten we samen filmpjes en deden verslag van meerdere Apple-keynotes. We onthouden ons dan ook even van commentaar hoe goed deze app is, maar laten de waarderingen in de App Store spreken: die staan met 4,5 sterren meteen na de lancering net zo hoog als de 4,5-sterrenwaardering van de iPhoneclub-app.

Downloaden: One More Thing (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2011, 15:00
Categorie Nieuws
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.