Notitieblok+ voor iPad: nieuwe notitie-app van Apalon Apps

Notitieblok+ voor iPad is een nieuwe app van Apalon om notities te maken, bewerken en personaliseren. Je kunt uit meer dan vijftig sjablonen kiezen.

notitieblokDe succesvolle ontwikkelaar Apalon Apps heeft een nieuwe notitie-app uitgebracht: Notitieblok+. In de simpele notitie-app kun je allerlei notities maken, bewerken en personaliseren. Je kunt papiersoorten kiezen uit zeven verschillende slabloongalerijen, van ruitjespapier voor ingewikkelde formules tot muziekbladen waar je noten op kunt zetten. Daarnaast kun je ieder document beveiligen met een wachtwoord. Notitieblok+ bewaart je notities op een virtueel houten bord, een indeling die erg doet denken aan de boekenkasten in allerlei leesapps.

Om een notitie te maken tik je op het plusje en kies je een papiersoort uit de beschikbare sjablonen. De mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid: bij Basic vind je algemene notitie-layouts, bij Business allerlei voorbeelden van zakelijke documenten, bij spelletjes een sjabloon voor galgje, etc. Als je bij de namen van de galerijen naar rechts veegt kom je nog meer galerijen tegen die je gratis kunt downloaden. Ook kan je hier aangeven of je het document met een code wil beveiligen. Daarna krijg je het sjabloon te zien en kun je een tekengereedschap kiezen door op de pen of marker bovenaan het werkblad te tikken. De drie beschikbare gummetjes staan ernaast. Om iets te typen tik je op de letter T bovenin, daarna kun je overal op het scherm tikken om het toetsenbord op te roepen. Maak een knijpbeweging om in of uit te zoomen en druk op het schaartje om te knippen, plakken of kopiëren.

sjabloon

Het is ook mogelijk om foto’s uit je filmrol of fotostream te importeren. Afbeeldingen en tekstblokken laten zich eenvoudig verplaatsen, vergroten of verkleinen met vegen en slepen. Wanneer je op het huisje tikt ga je terug naar het overzicht van al je notities. Documenten met een beveiligingscode worden zwart afgebeeld. Om een notitie een ander sjabloon te geven of te verwijderen houd je een document op de houten achtergrond ingedrukt. Om het document te verplaatsen sleep je hem vervolgens naar een andere locatie. Tot slot kun je notities e-mailen, afdrukken, opslaan als afbeelding of PDF in je filmrol of iTunes, openen met andere apps en exporteren naar Evernote of Dropbox. In tegenstelling tot veel andere apps van Apalon kwamen wij in Notitieblok+ geen reclame tegen.

Uiteindelijk is Notitieblok+ een simpel maar prima notitieblok, met behoorlijk wat mogelijkheden voor een dergelijke applicatie. Er zijn helaas nog geen opties om samen te werken en het is jammer dat je pennenstrepen of tekeningen niet kunt verplaatsen, vergroten of verkleinen, zoals de afbeeldingen en tekstblokken. In andere notitie-apps als Inkflow kan dat wel. Hopelijk wordt die mogelijkheid snel toegevoegd, want als je met ieder onderdeel kunt schuiven vergemakkelijkt dat het creatieve proces behoorlijk.

doc

Notitieblok+ was héél kort gratis in de App Store en is nu voor €4,49 te koop. In ons artikel over Live Weer Reloaded schreven we al dat Apalon Apps geheimzinnig deed over de beslissing om hun apps een aantal weken terug uit de App Store terug te trekken. Als je daarop terugkijkt, zou het wel eens een slimme verkoopstunt kunnen zijn geweest. Het heruitbrengen van de applicaties onder een andere naam heeft Apalon geen windeieren gelegd: Emoji Emoticon-kunst staat bijvoorbeeld voor 89 cent stevig in de top 25 meest verkochte apps van Nederland en de gratis versie staat al net zo hoog. Het is dus even afwachten hoe de prijs van Notitieblok+ zich zal gaan ontwikkelen.

Downloaden: Notitieblok+ (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 16:03
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.