NMBS Storingen: pushberichten bij treinstoringen in België

NMBS Storingen is een iPhone-app die je met pushberichten op de hoogte stelt van storingen en werkzaamheden op het Belgische spoor.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NMBS Storingen iPhoneIn navolging van de kleine app NSStoringen, heeft de Nederlandse ontwikkelaar Tim Wachter nu een iPhone-app uitgebracht die pushberichten verstuurt als er storingen plaatsvinden op het Belgische spoor. Met NMBS Storingen kan je stations die je vaak bezoekt invoeren in de applicatie en er meldingen voor inschakelen. Daarnaast biedt de applicatie een eenvoudig overzicht van de huidige werkzaamheden en storingen als je hem aanzet.

De app presenteert de data in een strakke, maar erg simpele interface geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Storingen en werkzaamheden worden vermeld in een balk en als je daarop drukt, lees je via informatie van de NMBS hoeveel vertraging je kan oplopen en wat de beste workaround is om vertraging te vermijden of te minimaliseren. Ook zie je een schatting hoe lang de situatie nog kan duren. NMBS Storingen verschilt qua functionaliteit dus helemaal niks van NSStoringen.

Er is geen limiet op het aantal stations dat je kan invoeren in de app. Ook betaal je niet bij de voor de dienst. Eenmalig 89 cent neerleggen voor de app volstaat. Het Nederlandse origineel NSStoringen doet het aardig in de Nederlandse App Store. De applicatie geniet een gemiddelde beoordeling van 4 sterren op 61 recensies.

Downloaden: NMBS Storingen (€0,89, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 17:07
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen belgische apps, nmbs, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.