DOTS: Nederlands iPad-kunstmagazine biedt nu abonnementen

Het Nederlandse DOTS Digital Art Magazine is een prachtig kunst- en mediamagazine op de iPad, met nu ook een abonnementsoptie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

DOTS Digital Art Magazine iPad headerHet in Nederland gemaakte kunst- en mediamagazine DOTS Digital Art Magazine heeft een update gekregen waarna je het derde nummer van het virtuele tijdschrift kan downloaden. Ontwikkelaar Studio Locomoco heeft inmiddels zoveel vertrouwen in haar uitgave, dat je vanaf nu een abonnement op het blad kan nemen in de iPad-app. Een abonnement kost 6,99 euro per jaar, een los nummer 2,69 euro.

DOTS Digital Art Magazine is een internationaal kunstmagazine dat wordt beheerd door twee liefhebbers van kunst en media. De intentie van het blad? Redacteur Eva Janssen:

“Het verzamelen van prachtige projecten die onzichtbaar blijven voor het grote publiek. De informatie is er wel, maar te versplinterd over het web. In DOTS bundelen we de meest innovatie projecten onder één thema en presenteren deze op een interactieve manier. Dit geeft hedendaagse kunstprojecten eindelijk het podium dat zij verdienen.”

DOTS pagina met indexNet als elk nummer, heeft ook het derde nummer een thema: Confusing & Delighting. Daarin komt onder andere een augmented reality-specialist aan bod. Het magazine is volledig Nederlandstalig en laat zich doorbladeren als een papieren tijdschrift, met de toevoeging van directe links tussen pagina’s en verwijzingen naar webcontent. Met een tik in beeld kan je bladeren en een menuknop laat je snel naar een nieuw verhaal navigeren. Verhalen zijn voorzien van foto’s en afbeeldingen in hoge kwaliteit, zodat je ze ook goed in hoge resolutie op het Retina-scherm van de iPad 3 en iPad 4 kan bekijken. Imposanter nog is de toevoeging van bewegend beeld met geluid in het blad en hoe pagina’s animeren en in elkaar steken. Aan de Plus-knop zie je dat je verder kan lezen, maar het is meermaals een verrassing hoe de volgende tekst in beeld komt. Het indrukwekkende, maar complexe ontwerp zorgt ervoor dat je de app helaas alleen in liggende houding van de iPad kan lezen.

In de gratis app kan je het eerste nummer gratis lezen. Daarin zie je een grote hoeveelheid bewegende en foto-content, maar ook dat je nog additionele informatie kan downloaden op sommige pagina’s. Een Wi-Fi-verbinding maakt het magazine er dus rijker op.

Losse nummers van DOTS Digital Art Magazine kosten 2,69 euro per stuk. Met een abonnement voor één jaar van 6,99 euro ben je relatief goedkoper uit: DOTS komt vier keer per jaar uit.

Downloaden: DOTS Digital Art Magazine (gratis, vanaf iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 11:47
Categorieën Kiosk, Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen kunst, magazine, media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.