NieuweWetten: iPad-app van Economische Zaken licht bedrijven voor

NieuweWetten is een iPad-app van het ministerie van Economische Zaken dat bedrijven voorlicht en pusht over nieuwe maatregelen.

NieuweWetten iPad iPhone voorlichting nieuwe maatregelen zakelijkHet ministerie van Economische Zaken heeft een gloednieuwe iPad-app uitgebracht die bedrijven op weg wil helpen met informatievoorziening over nieuwe vragen. In de app zie je nieuwe maatregelen uitgelegd worden aan de hand van vragen en antwoorden over de verschillende onderwerpen administratie, een bedrijf starten, bedrijfspand, bedrijfsvoering, belastingzaken, beroepseisen, personeel, rechtspraak, verkoop en vervoer.

NieuweWetten administratie maatregelenElk onderwerp is onderverdeeld in de verschillende maatregelen die binnenkort ingevoerd worden, waarbij je aan de linkerkant van het scherm de maatregel en de ingangsdatum leest. Een druk erop ontlokt de uitleg van de maatregel aan de rechterkant, zowel in liggende als staande houding van de iPad. De punten worden kort en bondig omschreven, en bevatten links naar pagina’s die meer uitleg geven. Die worden helaas niet in een in-app browser geladen, maar als webpagina in Safari.

Wel kan je pushberichten activeren op de in de inleiding genoemde onderwerpen. Als een maatregel in gaat, word je daarop gewezen met een pushbericht op de iPad of iPhone, als je daar de app op hebt geïnstalleerd. Met de instellingen van NieuweWetten kan je aangeven dat je pushberichten ontvangt op de dag van de ingang, een week van tevoren, een maand van tevoren of drie maanden van tevoren. Standaard staan alle data aan, maar je kan ze evengoed deactiveren. Overigens kan je geen pushberichten per maatregel instellen. Zo krijg je ongetwijfeld ook berichten over zaken die je misschien minder aangaan.

Downloaden: NieuweWetten (gratis, universele app, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 13:57
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen economie, wetten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.