plek icoon groot

Nederlandse Plek laat locatie delen zonder internet

Dat was handig voor Lowlands. Plek is een simpele gratis Nederlandse iPhone-app waarmee je je locatie kan delen zonder internet te gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Plek iPhone locatie delen iOSBezoekers van Lowlands afgelopen weekend zullen erover kunnen meepraten: best handig dat er apps zijn om je locatie mee te delen, maar niet zo handig als je daar altijd een internetverbinding voor nodig hebt en je in de festivaldrukte staat. De Nederlandse ontwikkelaar Triple IT, bekend van My Vodafone, RTL XL, de officiële Marco Borsato-app en FBTO Zorg Declaraties-apps, heeft er wat op gevonden. Met Plek deel je een locatie zonder dat internet nodig is.

Plek dit is je locatie zonder internetOp festivals en in andere volksdrukte heb je soms meer bereik als je mobiele data op de je iPhone uitschakelt. Je pakt dan niet langer een GPRS, EDGE, 3G of 4G-signaal, maar maakt alleen gebruik van de telefoonverbinding waarmee je nog altijd kan sms’en. Daar speelt Plek op in.

Als iemand om je locatie vraagt, open je Plek, tik je op je locatie (zonder kaart, want je hebt geen internet) en verstuur je een sms die de ander kan openen in Plek. De ontvanger ziet je locatie ten opzichte van zijn of haar eigen positie. Rechts onderin beeld staat een kompas dat altijd het Noorden aangeeft, maar handiger is het om met de iPhone te draaien. Daardoor ontdek je waar de ander ten opzichte van jou staat, zelfs terwijl je op iemand afloopt. En nu niet langs elkaar lopen omdat je allebei naar het scherm tuurt…

Pluspunten

  • Handig voor drukte
  • Lekker simpel opgezet

Minpunten

  • Van tevoren afspreken om deze app te gebruiken noodzakelijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 15:32
Categorie Diensten
Onderwerpen festival, gps, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.