Officiële Marco Borsato-app voor de iPhone verschenen

Marco Borsato heeft een eigen, officiële app voor de iPhone, iPod touch en Android gekregen. In de applicatie beluister je nummer 1-hits, lees je tweets, zie je de albums en singles en kan je reageren.

Marco Borsato app iPhone iPod touch Android‘Marco Borsato’ heet de nieuw verschenen iPhone-app van Nederlands populairste zanger van de afgelopen jaren. De applicatie is vooral bedoeld voor fans die de muziek van Borsato reeds in huis hebben en voor mensen die af en toe zijn grootste hits willen opzetten. Ook vind je nieuws, een agenda, tweets, foto’s, video’s en een grote fan-afdeling in de applicatie. Het tabblad Fans is letterlijk het middelpunt van de navigatiebalk onderin het scherm. Je komt er binnen op de activiteiten-pagina waarop je ziet welke badges de fans hebben gehaald. Fans hebben namelijk een eigen profielpagina bij Borsato.

Op een profielpagina zie je niet alleen behaalde badges, maar ook een korte omschrijving van een persoon, persoonlijke nummer 1’s van Borsato en een overzicht van interesses. Een profielfoto kan ook toegevoegd worden. In het Fans-tabblad staan verder de pagina’s Gastenboek, Fanfoto’s in allerlei categorieën, Forum en Polls. De gegevens van de app worden gedeeld met de website Borsato.nl.

De zanger is een fanatiek twitteraar en dat zie je terug in het tabblad Marco, waarin de tweets van de zanger de hoofdmoot vormen. Daarnaast kun je ook alle reacties zien die aan de zanger op Twitter worden gegeven. Het is zelfs mogelijk vanuit de app meteen een tweet aan Marco te richten. Onder het tabblad tref je verder de pagina’s Foto’s en Video. Die zijn hetzelfde ingedeeld als de fan-sectie, onderscheiden door tussenkopjes en per categorie horizontaal doorscrollbaar. De layout is compact en daardoor zie je alleen een thumbnail-plaatje en geen tekst over wat je selecteert.

De muzieksectie in de applicatie laat een discografie zien van de laatste albums en singles van Marco Borsato. Lang niet alle muziek is gekoppeld aan iTunes, en de selectie die dat wel is, kan je alleen vanuit de applicatie kopen en niet beluisteren. Zelfs halve minuten-samples van de nummers zijn niet aanwezig. Er is echter wél muziek te beluisteren in de app, met een knop linksboven in het hoofdmenu. Daar staan verschillende grote hits van de zanger. De muziek speelt helaas niet door als de app op de achtergrond draait.

Uitgebreid zijn de opties die je onder elk artikel en onder elk album ziet. Items kunnen aan favorieten toegevoegd worden, er kan op gestemd worden en er kunnen reacties op gegeven worden. Tenslotte kun je items delen per Facebook, Twitter of e-mail.

Downloaden: Marco Borsato (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 13:26
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.