Camoji icon

Camoji: razendsnel GIFjes voor iMessage maken

Camoji is de snelste iOS-app voor het maken van gif-afbeeldingen voor iMessage tot nu toe. Je houdt het scherm ingedrukt en veegt omhoog.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Camoji iconNa Shoot en Ultratext doet ook de iOS-app Camoji een gooi naar GIFjes in iMessage. Met deze app maak je een kort filmpje met je iPhone-camera, waarna hij als gif-afbeelding via iMessage wordt verstuurd. Simpeler en sneller dan Camoji waren ze er tot nu toe niet: je houdt het scherm ingedrukt om te filmen, waarna je alleen nog maar naar boven swipet om naar iMessage te gaan.


Camoji screenshotHeel Camoji wordt bestuurd met veegbewegingen en taps. Naast de hierboven genoemde bewegingen kun je ook naar rechts swipen om een animatie op sociale media te delen. Of je veegt naar links om een mislukte gif-afbeelding gelijk weer te verwijderen. Camoji gebruikt standaard de frontcamera van je iPhone, maar je kunt wisselen naar de gewone camera door de camerapreview opzij te swipen. Al je eerdere animaties verschijnen ondertussen in een tijdlijn bovenin de app, zodat je ze later nog eens kunt delen of bekijken.

Sommige functies in Camoji zitten wel wat verborgen. Zo kun je na het maken van een GIF bijvoorbeeld nogmaals op het scherm tappen, om tekst toe te voegen aan je afbeelding. Hierbij kun je ook emoji’s gebruiken. Je bent hierbij beperkt tot een wit lettertype van een vastgezette grootte. De optie leent zich hierdoor niet voor iedere lichtomstandigheid.

Zodra je de swipes en taps van Camoji uit je hoofd kent, is er geen snellere manier om snel een geanimeerd plaatje te versturen. De simpele en snelle manieren waarop je Camoji bedient, doen ergens denken aan de foto-app Taptalk. Zo snel als deze applicatie wordt Camoji alleen niet: bij Taptalk heb je genoeg aan een enkele tap, terwijl je in Camoji achteraf nog de ontvanger moet kiezen.

Toen we in juni schreven over Shoot, noemden we de app de eerste manier om makkelijk gif-animaties in iMessage te delen. Heel logisch was de app-interface alleen niet. Ultratext versimpelde het proces, waarna het in Camoji alleen nog maar sneller werd. Het moge duidelijk zijn: ontwikkelaars willen maar wat graag dit trucje stroomlijnen. Nadeel is wel: zelfs de meest strakke gif-app is moeilijk om spontaan te gebruiken. Je moet immers eerst iMessage sluiten en de losse app openen om een gif-plaatje te verzenden.

Pluspunten

  • Snel en simpel.
  • Gif-plaatjes blijven leuk.

Minpunten

  • Je moet nog steeds iMessage verlaten om je plaatje te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2014, 18:14
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen gif, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.