iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van oktober 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand oktober 2019? iCulture zet de interessantste apps van oktober 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Foodsy
Als je regelmatig met de trein reist en graag wat te eten of drinken haalt op het station is Foodsy iets voor jou. Met deze app bestel je alvast in de trein, zodat je het gauw kunt ophalen op het station. Dit was voor kort beperkt tot een paar NS-eetgelegenheden, maar nu niet meer. Ook Burger King, Starbucks, Broodzaak, LEON en La Place zijn nu van de partij. Dit komt naast het aanbod van onder andere Julia’s en The Döner Company.

De werking van de app is als volgt: In Foodsy kies je bij welk restaurant je wil bestellen. Vervolgens stel je je bestelling samen en betaal je in de app. Omdat je al betaald hebt kun je op het station gauw binnenlopen, en binnen tien secondes ben je weer “Foodsy”.

Gekko Facturatie

Voor zzp’ers die hun eigen administratie bijhouden met Gekko is er een nieuwe app om facturen te maken en verzenden. Hieraan kun je ook iDEAL-linkjes toevoegen en de betaalstatus van je klanten controleren. Uit onderzoek blijkt overigens dat facturen sneller betaald worden als je een betaallink toevoegt, dus dit is een welkome functie.

Fixi

Wie wel eens een melding wil maken bij de gemeente heeft misschien ervaren dat dat doorgaans niet zo eenvoudig is als je zou willen. Met Fixi kun je al in meer dan 50 Nederlandse gemeentes meldingen maken over de openbare ruimte. Een omgewaaide boom, overvolle prullenbakken, hondenpoep en ga zo maar door. Dit soort zaken kun je met Fixi gemakkelijk fotograferen en opsturen naar je gemeente. Zo wordt er veel sneller naar gekeken, en zijn burgers gauw weer tevreden.

Madurodam

Breng je een bezoekje aan Madurodam, het grootste kleinste dorp van Nederland? Dan is het leuk om daar de nieuwe app bij te gebruiken. Met de Madurodam-app bekijk je meer dan 120 achtergrondverhalen, volg je allerlei routes en interactieve belevingen. De app heeft ook een zoekfunctie, zowel voor attracties in het park als voorzieningen zoals restaurants en toiletten. Het is helaas niet mogelijk om kaartjes via de app te kopen en te laten scannen.

Prizmo Go 3.0

Deze bekende tekstvanger heeft een nieuwe update gekregen. Je kunt hiermee teksten scannen en omzetten in digitale tekstbestanden. Zo is er ondersteuning voor de donkere modus in iOS 13. Ook kan Prizmo Go nu gebogen teksten herkennen, zodat je niet altijd het papier kaarsrecht hoeft te hebben. Shortcuts zijn nu ook ondersteund om het tekstvang-proces sneller te maken. Wil je een volledige documentscanner van Prizmo, check die dan hier.

Stoptober 2019

Oktober zit erop, maar dat betekent niet dat de strijd tegen de sigaret afgelopen is. Met de Stoptober-app krijg je een steuntje in de rug als je nu eindelijk eens van die sigaretten af wil. De Stoptober-app geeft je beloningen en tips. Ook zie je hoeveel geld je bespaard hebt en kun je chatgroepen aanmaken met andere stoppers. Dat komt vooral van pas als je het even moeilijk hebt. Meer apps om te stoppen met roken vind je in onze gids.

Zappelin

In de vernieuwde Zappelin-app verzorgen kinderen hun eigen virtuele huisdier Ollie het olifantje. Ollie is eigenwijs, vrolijk, muzikaal en heeft ook áltijd honger. Kinderen kunnen Ollie voeren, laten slapen of met hem spelen. Verder kunnen de kids ook op avontuur met andere televisievriendjes, waaronder Woezel & Pip, Nijntje of Bert en Ernie. Een groot voordeel aan de Zappelin-app is dat er geen reclames in zitten. Zo kunnen kinderen nooit (per ongeluk) een advertentie aanklikken of zelfs aankopen doen.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.