iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 44-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 44 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Hyperlink
Deel je vaak linkjes met anderen? Dan kan het soms fijn zijn om bij te houden hoe vaak er precies op je link is geklikt. Met Hyperlink kun je dat zien, maar dat is niet alles. Zodra iemand op jouw link klikt krijg je een notificatie met daarin de regio (bijv. Amsterdam) en het apparaat (bijv. Mac) van degene die geklikt heeft. In de app zie je een overzicht van het aantal bezoeken.

Hyperlink notificaties

Het linkje die je moet delen is een link met het domein van Hyperlink, maar je kunt tegen betaling ook je eigen domein gebruiken. Dat is vooral geschikt als je een bedrijf bent en professioneel wil overkomen. Hiervoor is de prijs op dit moment €5 per maand. Je kunt overigens ongeacht of je het abonnement hebt de slug aanpassen. Dat is het gedeelte in de link ná de domeinnaam.

Next

Heb je veel muziek in je bibliotheek en weet je nooit welke je moet aanzetten? Veel mensen zetten de muziek dan op shuffle om vervolgens door te spoelen tot ze iets leuks horen. Met Next is dat verleden tijd. Deze app voor Apple Music analyseert je bibliotheek en checkt wat jouw favoriete nummers zijn. Op basis daarvan krijg je een unieke afspeellijst van nummers die je vaker luistert, met af en toe iets wat je minder vaak luistert. Geen nummer gaat verloren en je luistert altijd wat je leuk vindt.

Retroactive

Ben je gebruiker van oude Apple-apps op je Mac, zoals Aperture en iPhoto? Dan kun je deze sinds macOS Catalina niet meer gebruiken. Deze update zorgt er namelijk voor dat apps die (deels) in 32-bit geschreven zijn niet meer werken. Gelukkig kun je met de nieuwe Retroactive-app toch nog gebruikmaken van 32-bit apps op je Mac. Retroactive past de apps zo aan dat het weer compatibel is. Je kunt ook iTunes opnieuw installeren, mocht je geen fan zijn van de nieuwe Muziek-app.

Retroactive is gratis te downloaden op GitHub.

Wunderfind

Voor de echte sloddervos is er nu Wunderfind. Met deze app spoor je je Bluetooth-apparaten op, zoals AirPods en draadloze speakers. Dit doet de app doormiddel van het tonen van de signaalsterkte. Wordt het signaal sterker, dan kom je dus dichter in de buurt van je apparaat. Je kunt vervolgens een geluidje laten afspelen als het om een speaker gaat.

In Wunderfind zie je een kaartje met de laatst geregistreerde locatie van je Bluetooth-apparaat. Hiervoor is wel toestemming nodig voor het gebruik van je locatie. Raak je wel eens wat kwijt, dan kun je Wunderfind gerust proberen.

Zappelin

In de vernieuwde Zappelin-app verzorgen kinderen hun eigen virtuele huisdier Ollie het olifantje. Ollie is eigenwijs, vrolijk, muzikaal en heeft ook áltijd honger. Kinderen kunnen Ollie voeren, laten slapen of met hem spelen. Verder kunnen de kids ook op avontuur met andere televisievriendjes, waaronder Woezel & Pip, Nijntje of Bert en Ernie. Een groot voordeel aan de Zappelin-app is dat er geen reclames in zitten. Zo kunnen kinderen nooit (per ongeluk) een advertentie aanklikken of zelfs aankopen doen.

HexRoller

In HexRoller speel je het gelijknamige dobbelspel, maar dan op je iPhone of iPad. De bedoeling is dat je met de dobbelsteen zo snel mogelijk jouw rooster opvult met de juiste getallen. Hoe hoger de som van jouw getallen, hoe beter. Je kunt HexRoller op iOS met twee personen spelen, in tegenstelling tot acht personen met het fysieke spel. Je score wordt bijgehouden op je apparaat, zodat je jezelf kunt blijven verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.