iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 45-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 45 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Photoshop voor iPad

Bij de aankondiging van de vernieuwde iPad Pro in 2018 werd Photoshop voor iPad al gedemonstreerd. De app kwam nog niet meteen uit, maar had nog wat meer tijd nodig. Deze week kwam daar verandering in. Met Photoshop voor iPad krijg je geen matige mobiele variant van Photoshop, maar een app waarin je echt kunt werken.

Bekijk ook

Photoshop voor iPad nu te downloaden

Photoshop voor iPad is verschenen in de App Store! De app voor fotobewerking is verschenen vlak voordat Adobe's MAX-conferentie van start gaat.

Op dit moment zitten nog niet alle functies van Photoshop in de app. Adobe is van plan om alle functionaliteiten in verschillende fases uit te rollen naar de iPad. Je kunt nu wel al gebruikmaken van het synchroniseren van PSD’s, zodat je gemakkelijk kunt wisselen van apparaat. Je kunt de app zonder extra kosten gebruiken als je een Adobe Creative Cloud lidmaatschap hebt. Heb je dat niet, dan kost deze app €11 per maand.

Telefuel

Gebruik je graag Telegram, dan kun je Telefuel eens proberen. Met deze client krijg je goed zicht op je gesprekken. Je kunt werkplekken, mappen en filters instellen. Er zijn ook verschillende sneltoetsen beschikbaar om een aantal standaardfuncties sneller uit te voeren. Daarmee lijkt de app een beetje op de zakelijke chat-app Slack. Op dit moment is er een Mac-app en een webversie te gebruiken. De ontwikkelaars willen binnenkort een mobiele app uitbrengen.

Telefuel is gratis te downloaden op de website van de ontwikkelaar.

Focus

Ben je vaak aan het wisselen tussen apps op je Mac, maar zie je soms niet meer welke app nou actief is? Daarvoor kun je Focus downloaden. Deze app zet het icoontje van de actieve app linksonder in de hoek van je scherm. Zo houd je altijd zicht op welke app nu actief is. De grootte van dit icoon kun je instellen naar jouw voorkeuren. Focus is het proberen waard als je graag veel orde houdt op je Mac!

Sundial

Met Sundial houd je de stand van de zon en de maan nauwkeurig bij. Je kunt meldingen ontvangen bij zonsopgang, zonsondergang, halve maan, volle maan en meer bijzondere standen. Laat je graag de hond uit met zonsondergang? Ook daarvoor kan Sundial handig zijn. Fotografen die op zoek zijn naar het tijdstip van golden hour zullen Sundial ook kunnen waarderen! De informatie is beschikbaar in een widget, maar ook in de speciale Apple Watch-app met complicaties.

Gifthings

Beginnen jullie ook binnenkort met het maken van verlanglijstjes voor de feestdagen? Download dan alvast de Nederlandse app Gifthings. Met deze app krijg je te zien bij welke winkel je de producten op het lijstje kunt bestellen. De app ondersteunt onder andere het assortiment van MediaMarkt, bol.com en Coolblue. Gifthings zorgt er ook voor dat je een product kunt claimen, zodat hetzelfde niet twee keer wordt gekocht. Maak je je eigen lijstje, en weet je weer eens niet wat je wil hebben? Dan doet Gifthings suggesties.

Lex

Deze app zal niet iedereen aanspreken, maar ben je lesbisch, bisexueel, queer, non-binary of hoe je je zelf ook voelt, dan vind je in Lex gelijkgestemden. Lex bestond jarenlang op Instagram onder de naam Personal en bood korte, geschreven contactadvertenties zonder foto. Dit deed denken aan de ouderwetse contactadvertenties in de krant. Bij deze dating-app staat tekst op de eerste plaats en zijn selfies secundair. De app is ontstaan vanuit een Kickstarter-project en bevat geen advertenties. Je kunt in deze app persoonlijke advertenties lezen en chatten met queers bij dichtbij of verder weg, wereldwijd. Met zoek- en filterfuncties kun je precies vinden wat je zoekt. Als je wilt kun je je Instagram-account linken, maar dat hoeft niet. Gratis te gebruiken als je 18+ bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.