iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 44-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: HomeRun for HomeKit
Apple heeft al een Woning-app op de Apple Watch, maar die kan soms wat traag reageren. Wil je het sneller, dan kun je HomeRun for HomeKit proberen. Deze nieuwe app is afkomstig van Sunya Limited, die eerder al de ijzersterke HomeKit-apps HomePass en HomeCam uitbracht. Met deze app kun je je favoriete scenes vanaf je pols aansturen. Je bepaalt helemaal zelf de indeling en de kleurtjes van de knoppen, zodat je je favoriet scene makkelijk kan kiezen.

HomeRun for HomeKit.

Je kan ook scenes starten vanaf je wijzerplaat dankzij de vele complicaties die je zelf kan aanpassen. Je gebruikt de app op de iPhone om de scenes te kiezen en in te delen, terwijl je de Apple Watch-app gebruikt om de scenes daadwerkelijk te activeren. Een handig hulpmiddel voor HomeKit-liefhebbers met een Apple Watch dus.

Receiver Radio

We hebben al eens eerder over deze app geschreven. Toen verscheen Receiver Radio op de Apple TV, maar inmiddels is hij heel wat updates verder en hij heeft nu ook ondersteuning voor CarPlay en Siri Shortcuts. Dankzij laatstgenoemde kun je de app ook gebruiken om via Siri een radiostation af te spelen op de HomePod. Handig, want dan hoef je niet te pielen met AirPlay en de stream doorsturen naar de speaker. Gewoon even aan Siri vragen en klaar!

Receiver Radio op HomePod.

NPO Zappelin

De app van NPO Zappelin heeft een update gekregen. Als je kleine kinderen hebt die graag naar de programma’s van Zappelin kijken, dan is het de moeite waard om de app eens nader te bekijken. Met de nieuwe versie kan je zoeken op content op basis van je favoriete personage. De app heeft kleurrijke knoppen en is daarom makkelijker te bedienen voor kinderen. De app bevat video’s, kleurplaten, verhaaltjes en liedjes, allemaal rondom personages als Nijntje, Bert en Ernie en meer. De video’s zijn ook door te sturen via AirPlay of Chromecast.

Meditation Moments

Je zou het aan de naam niet zeggen, maar deze meditatie-app is van Nederlandse bodem. In de app beluister je tracks en meditaties om tot rust te komen. De app is bedacht door Michael Pilarczyk, een bekende spreker en acteur. De app biedt verschillende meditaties op speciale momenten van de dag. Zo is er een meditatie-oefening om je dag te beginnen, om een korte pauze van het drukke werk te nemen en meer. Je kan een aantal meditaties gratis proberen. Voor €2,49 per maand krijg je geregeld updates met nieuwe meditaties.

Meditation Moments.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.