iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van augustus 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand augustus 2019? iCulture zet de interessantste apps van augustus 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Prizmo 5

Als je denkt dat de ingebouwde documentscanner van Apple goed is, dan heb je Prizmo 5 nog niet gebruikt. Deze scanner kan bijna alles! Zodra je een document scant maakt Prizmo 5 het gescande vel automatisch recht. Ook worden lelijke randjes weggehaald. Je kunt gescande documenten omzetten naar onder andere een pdf-of Word-bestand. Deze kun je vervolgens daadwerkelijk aanpassen in de betreffende apps.

Prizmo 5 herkent ook allerlei gegevens zoals telefoonnummers en websites uit een document. Je kunt makkelijk een overzicht opvragen met alle gegevens op een rijtje. Heb je een visitekaartje gekregen, en wil je die persoon toevoegen aan je contacten? Scan het kaartje gewoon met Prizmo 5, en de app doet de rest. De app is gratis te downloaden, maar voor alle functies kun je een in-app aankoop doen of een abonnement afsluiten. Iedereen die graag thuis of op kantoor documenten scant zou Prizmo 5 eens moeten proberen.

to~clock

Heb jij moeite met klokkijken? Dan kan deze app helpen. De app to~clock toont de tijd namelijk op een nieuwe manier. De ontwikkelaar noemt het een positieve kijk op klokkijken, maar wij vinden het toch wat omslachtig. Als het 11:52 is, toont de app dat als 8 ~ 12 omdat het dus 8 minuten voor twaalf is. De app telt dus elk uur opnieuw af in het aantal minuten naar het eerstvolgende uur. Behalve voor iPhone is de app ook beschikbaar voor de Apple Watch.

HobNow

HobNow is een app bedoeld voor spontane uitjes. Met nieuwe en bestaande connecties kun je gemakkelijk activiteiten ondernemen zoals bowlen en zelfs een escape room. HobNow biedt een reserveringssysteem voor activiteiten waarmee je op een nieuwe manier leuke dingen doet met vrienden. Het is ook mogelijk om met onbekenden wat leuks te gaan doen. Wie weet vind je wel een nieuwe goede vriend! Wanneer je je aanmeldt bij HobNow kom je op het hoofdmenu van de app terecht. Hierop zie je onder andere wat er te doen is bij jou in de buurt en welke evenementen (Hobs) er zijn. Wij vinden deze insteek origineel en we zijn benieuwd hoe het uitpakt.

Het gebruik van de app is volledig gratis. Meedoen aan activiteiten kost natuurlijk wel geld. Je betaalt dan de kosten die het bedrijf in kwestie vraagt voor een activiteit. Ook krijgt HobNow een vergoeding van €2 per gast.

Fondo

Veel prestatieve wielrenners in Nederland zijn niet aangesloten bij een wielervereniging, maar willen wel graag trainen. Voor die wielrenners is er nu Fondo. Met Fondo stel je je eigen trainingsdoelen in voor bijvoorbeeld een bergtocht die al lang op de bucketlist staat. Fondo biedt flexibele en interactieve trainingsprogramma’s om persoonlijke doelen te bereiken. In de app geef je aan hoe vaak je wil trainen en waarvoor. Na een training kun je aangeven hoe zwaar je de training vond. De app heeft een mooi, strak ontwerp. Omdat de dienst vooralsnog in beta is kun je de gratis versie tot het einde van het jaar gebruiken. In 2020 is de ontwikkelaar, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie, van plan om de betaalde versie uit te brengen.

Radioplayer.be

Nederlanders kennen misschien de app Nederland.FM: een app om vrijwel alle Nederlandse radiostations te beluisteren. Belgische radiofans kunnen nu Radioplayer.be downloaden. Deze app is gemaakt door uitgevers van de grootste Belgische radiozenders, zowel commercieel als publiek. Ook Franstalige zenders zijn te beluisteren. Net als Nederland.FM biedt Radioplayer.be een CarPlay app, wat de app een stuk aantrekkelijker maakt voor wie graag in de auto naar de radio luistert. Zoek je een CarPlay-app voor wereldwijde radiozenders? Check dan eens ons overzicht van CarPlay podcast- en radio-apps.

Hippo

Soms is het lastig om van al je vrienden en collega’s bij te houden wat er speelt in hun leven. Daarmee kan Hippo helpen. Deze app is gemaakt om een persoonlijk overzicht van jouw vrienden en collega’s bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld de verjaardag van de kinderen op en Hippo zal je eraan herinneren. Attente opmerkingen maken was nog nooit zo makkelijk! Hippo kan je er ook aan herinneren dat je iets specifieks moet vragen aan iemand als je hebt afgesproken.

Hippo is ontworpen omdat de Nederlandse ontwikkelaar in zijn privéleven veel dingen over zijn vrienden vergat. Zo vergat hij de naam van andermans kinderen, wat iemands werk is en wanneer de verjaardagen zijn. Hij vond dit zo vervelend dat hij voor zichzelf een overzichtje ging bijhouden. Dat werkte voor hem zo goed dat hij er een app van heeft gemaakt. Alle gegevens die je in Hippo verwerkt blijven op jouw apparaat staan. Er zijn volgens de ontwikkelaar geen servers waar jouw gegevens worden verwerkt.

Financieel Dagblad (FD)

De app van het FD heeft een volledig nieuw ontwerp gekregen. Met de app van deze zakelijke krant houd je de beurs in de gaten en volg je nieuws over jouw interesses. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws over bijvoorbeeld de Brexit, dan kun je een notificatie ontvangen als er een bericht gepost wordt. Je kunt ook artikelen opslaan om ze op een later moment te lezen. Net als de website is de app goed te herkennen aan de beige achtergrond.

CD Scanner voor Apple Music

Heb je thuis een grote stapel oude cd’s met muziekalbums liggen, en zou je die graag eens een keer makkelijk willen digitaliseren? Dan is er nu CD Scanner voor Apple Music. Het kan een enorm gedoe zijn om al die albums die je nog van vroeger hebt handmatig op te zoeken en toe te voegen. Met CD Scanner scan je simpelweg de barcode van de cd en je wordt doorgestuurd naar de juiste pagina in de Muziek-app.

Door gebruik te maken van CD Scanner wordt de muziek in Apple Music niet jouw eigendom, want het blijft een streamingdienst. Het is daarom ook niet zo dat je de fysieke cd’s kunt weggooien als je van plan bent de muziek nog eens met anderen te delen. Daartegen heeft Apple namelijk bescherming ingebouwd. CD Scanner kan natuurlijk alsnog een uitkomst zijn als je graag je oude muziekbibliotheek wil moderniseren.

PS: Er is ook een CD Scanner for Spotify.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.