iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 35-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 35 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Prizmo 5
Als je denkt dat de ingebouwde documentscanner van Apple goed is, dan heb je Prizmo 5 nog niet gebruikt. Deze scanner kan bijna alles! Zodra je een document scant maakt Prizmo 5 het gescande vel automatisch recht. Ook worden lelijke randjes weggehaald. Je kunt gescande documenten omzetten naar onder andere een pdf-of Word-bestand. Deze kun je vervolgens daadwerkelijk aanpassen in de betreffende apps.

Prizmo 5 herkent ook allerlei gegevens zoals telefoonnummers en websites uit een document. Je kunt makkelijk een overzicht opvragen met alle gegevens op een rijtje. Heb je een visitekaartje gekregen, en wil je die persoon toevoegen aan je contacten? Scan het kaartje gewoon met Prizmo 5, en de app doet de rest. De app is gratis te downloaden, maar voor alle functies kun je een in-app aankoop doen of een abonnement afsluiten. Iedereen die graag thuis of op kantoor documenten scant zou Prizmo 5 eens moeten proberen.

NeuralCam

Met NeuralCam maak je fotograferen in het donker makkelijker. Je weet misschien wel dat iPhones het lastig vinden om mooie en goed belichte foto’s te maken in het donker. Dat komt omdat de sluitertijd van de standaard Camera-app te snel is om genoeg licht op de sensor te laten vallen. Met NeuralCam wordt dit probleem opgelost. De app maakt meerdere identieke foto’s tegelijkertijd, en stapelt ze vervolgens op elkaar. Alle donkere delen worden samen dus lichter. Je hebt minimaal een iPhone 6 nodig om NeuralCam te gebruiken.

Avast browser

Online beveiligingsbedrijf Avast is bezig met het ontwikkelen van een eigen webbrowser voor de Mac. Deze browser geeft een melding als jouw gegevens zijn gevonden bij een bekend datalek. Dit is praktisch hetzelfde als Have I Been Pwned, maar dan ingebouwd in een browser. Ook blokkeert de browser automatisch advertenties en forceert het gebruik van een beveiligde verbinding met servers.

Je kunt de beta van de Avast browser gratis downloaden op de website van Avast.

SideNotes

Deze week hebben we lekker veel apps voor Mac-gebruikers in de App Gemist. Zo ook SideNotes, een app voor de Mac waarmee je altijd je notities bij de hand hebt. SideNotes zet een soort balkje neer aan de zijkant van je scherm. Houd je muis erop en je notities komen tevoorschijn. Je kunt de tekst opmaken zoals je wil, maar ook foto’s toevoegen. SideNotes is tijdelijk te koop voor de halve prijs. Heb je meerdere Macs, dan kun je binnenkort ook je notities synchroniseren met iCloud. Daar is op dit moment nog geen ondersteuning voor. Ook komt er in de toekomst een iOS app.

NetNewsWire

Deze open-source RSS Reader voor de Mac heeft sinds deze week de update naar versie 5.0 gekregen. Met NetNewsWire kun je nu makkelijk vanuit Safari een feed toevoegen aan de RSS Reader. Ook is er ondersteuning voor de donkere modus in macOS. Op dit moment synchroniseert NetNewsWire alleen via Feedbin, maar de ontwikkelaars beloven ondersteuning voor andere platforms.

Je kunt NetNewsWire 5.0 gratis downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Bekijk ook

Donkere modus op de Mac: zo gebruik je dark mode van macOS

In macOS vind je een donkere modus (Dark Mode), die ervoor zorgt dat alles een donkere weergave krijgt. De menu's, apps en andere onderdelen worden dan donker weergegeven. Sinds macOS Mojave is deze donkere modus uitgebreid en vanaf macOS Big Sur kun je de donkere tinten nóg donkerder maken. Hier lees je hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 augustus 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.