Muziekapp Audiobus toont voortaan batterijstatus en hardwarebuffer

Audiobus is een app waarmee je meerdere iPhone- en iPad-muziekapps aan elkaar kunt koppelen. De app heeft voortaan een statusbalk met batterijpercentage en kan twee hardwarebuffers aan.

audiobusAudiobus is de app waarmee je allerlei audio-apps op iPhone en iPad aan elkaar kunt koppelen. We schreven er eerder al eens over. Wat zo knap is, is dat Audiobus over de grenzen van geïnstalleerde audio-apps heen kijkt en ze kan laten samenwerken. De app heeft nu voor het eerst een update gekregen. Voorheen was de app schermvullend (zie afbeelding hiernaast), waardoor je niet het batterijniveau van je iPhone of iPad in de gaten kon houden. Dat bleek onhandig, want Audiobus slurpt behoorlijk wat energie. Vandaar dat er nu een statusbalk met batterijpercentage is toegevoegd.

audiobus ipad kleinDe statusbalk laat ook de huidige grootte van de hardwarebuffer zien. Voortaan worden 256 en 512 ondersteund, waarbij de hogere waarde aan te raden is als je last hebt van stotterende audio. Je kiest 256 als je de snelste responstijd wilt. Standaard worden de iPad 3 en iPad 4 ingesteld op 256, alle andere apparaten op 512.

Om ondersteunde apps makkelijker terug te vinden worden ze voortaan alfabetisch gesorteerd in de pop-upvensters voor input, output en effecten. De app onderstaat een flink aantal apps, waaronder Loopy HD, LiveFX en NLog MIDI Synth. Audiobus heeft een gemiddelde waardering van 5 sterren in de Amerikaanse App Store – erg hoog voor zo’n gespecialiseerde app. Grappig is dat gebruikers nauwelijks klagen over het batterijverbruik, wat in andere gevallen vaak een belangrijke issue is. Elke twee tot drie minuten gaat er één procent van je batterijlading af.

Downloaden: Audiobus (€8,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 15:34
Categorie Muziek
Onderwerpen audio, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.