Little Inferno: experimenteel iPad-spel van maker World of Goo

De ontwikkelaar van World of Goo heeft Little Inferno uitgebracht, een spel waarin je in een open haard met vuur moet spelen.

Little InfernoDe maker van World of Goo heeft vandaag een nieuwe game voor de iPad uitgebracht. Little Inferno zet je voor een digitale open haard, waar je voorwerpen in moet werpen om te verbranden. Door spullen in de juiste volgorde of op een bepaalde manier te verbranden krijg je munten, waarmee je weer andere objecten kunt kopen om in de fik te steken. Hierdoor is Little Inferno eerder een digitale zandbak waarin je een beetje kunt rotzooien, dan een spel met een missie.

Little Inferno lijkt bij de eerste keer opstarten dan ook enigszins raar in elkaar te steken. Je ziet enkel een open haard en de objecten die je mag verbranden en krijgt alleen te horen hoe je een vuurtje begint. Aan jou om te bepalen wat je vervolgens precies gaat doen. Omdat het spel niet een duidelijk punt heeft waarop een uitdaging voorbij is, moet je proberen je eigen plezier te maken. Het is nog de vraag of latere objecten in het spel genoeg bieden om de vrij hoge prijs te rechtvaardigen.

Little Inferno 2

De game maakt gebruik van hetzelfde absurdistische tekenstijltje van World of Goo. Het hoofd achterin de open haard heeft zelfs verdacht veel weg van een personage dat in de bekende indiegame voorbijkwam.

Downloaden: Little Inferno (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 16:38
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.