Mr. Reader nieuwsapp brengt iOS 7-design en veel nieuwe ondersteuning

De nieuwsapp Mr. Reader voor iPad is ververst voor iOS 7 en 64 bit-processor en heeft background fetching en een lettertype voor dyslectici.

Mr. Reader iPad iOS 7“Een dijk van een applicatie waarmee je het nieuws kan volgen op de iPad.” Zo concludeerden we ons vorige artikel over Mr. Reader, toen de iPad-app eind juni dit jaar gereed werd gemaakt voor ondersteuning van nieuwsdiensten als Feedly, Feed Wrangler, Feedbin en FeedHQ. In een grote nieuwe update is er nog veel meer support voor allerlei diensten bijgekomen. Maar dat is niet het meest in het oog springende aspect van de nieuwe versie 3.0. De nieuwsapp is volledig gestileerd voor iOS 7.

Het herontwerp begint met een vernieuwd app-icoon en zet door in de applicatie zelf, waarin de complete menustructuur en de blauwe bovenbalk een grote grijze massa zijn geworden zonder kleurovergangen. De app doet ook iets slims. Hij laat namelijk het spierwitte uiterlijk wat veel iOS 7-apps hebben achterwege en gebruikt nog steeds een zachte kleur grijs, wat het lezen in de app nog steeds erg aangenaam maakt. Het is eveneens de enige instelling die je niet meteen onder de knoppen hebt als je op de A-drukt. Daar tref je drie nieuwe opties. Je kan nu ook de lettertypes Avenir, PT Serif en OpenDyslexic gebruiken. Met de laatste worden personen met dyslexie tegemoet gekomen.

Mr. Reader nieuwsoverzicht iPad

Mr. Reader ondersteunt technisch niet alleen de 64-bit processor van de iPad Air en iPad mini Retina, maar maakt ook gebruik van de iOS 7-techniek background fetching. Hij staat standaard uit, maar als je wat batterijduur kan missen, kan je inschakelen dat de app eens in de zoveel tijd op de achtergrond nieuws binnenhaalt. Zo zie je het laatste nieuws zodra je in de app komt en hoeft het nieuws niet dan nog eens geladen te worden. Andere ondersteuning: je kan artikelen nu ook in andere browsers openen (Safari, Chrome en ook Opera’s Coast), kan artikelen doorsturen naar de Leeslijst van Safari en je kan berichten naar Facebook nu direct delen voor vrienden van vrienden. Een andere nieuwe deelmogelijkheid is AirDrop.

De applicatie zet in versie 3.0 daarnaast veel vernieuwingen in voor de nieuwsdiensten die worden ondersteund om het nieuws op te halen in de applicatie. Je kan daarbij nu ook gebruik maken van AOL Reader, Feedbin is beter instelbaar en Fever is veiliger gemaakt. De laatste noemenswaardige toevoeging is dat je nu, lekker simpel en voor iedereen begrijpelijk, de lijst met nieuwssites links in beeld naar onderen kan trekken om het laatste nieuws binnen te halen.

Mr. Reader nieuwe leesinstellingen

Tegenover Reeder 2

Mr. Reader laat zich goed meten met de gerenommeerde nieuwsapp Reeder 2. De app haalt zijn nieuws snel op en heeft als voornaamste minpunt dat je gevoelsmatig wat kracht moet zetten om van het ene artikel naar het volgende te vegen. Daarentegen is de balk links gewoon een lekker simpele lijst met websites, terwijl je daar in Reeder 2 scrollt tussen mappen en lijsten. Mr. Readers snelknoppen om complete artikelen meteen in verschillende leesweergaves te lezen, nu dus inclusief drie nieuwe lettertypes waaronder een voor dyslectici, spreken ook in het voordeel van deze app.

Downloaden: Mr. Reader (€3,59, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 10:07
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, feeds, google reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.