Microsoft’s iPhone-applicatie komt pas volgend jaar

Microsoft is nog steeds bezig met TellMe, een applicatie met spraakherkenning voor de iPhone. Het maken van zo'n applicatie blijkt echter lastiger dan gedacht, vooral vanwege het ontbreken van knoppen.

tellmeOud nieuws kan opeens weer midden in de belangstelling staan. Niet omdat er iets nieuws te melden valt, maar omdat een verslaggever toevallig op een borrel een Microsoft-medewerker tegen het lijf loopt en vraagt hoe het ermee staat. Afgelopen maart schreven we al dat Microsoft bezig is met TellMe voor de iPhone, een applicatie voor spraakherkenning op de iPhone. Volgens senior director Dariusz Paczuski kan het nog wel een paar maanden duren voordat het klaar is.

Tellme ook voor iPhoneCNET kwam de Microsoft-man tegen op een bijeenkomst van de Churchill Club. Volgens Paczuski was de vroege alfaversie binnen een paar weken klaar. Maar het kan nog maanden duren voor er een goed werkende applicatie ligt. In het lopende fiscale jaar komt de applicatie uit, dus vóór juni 2009. “I’m not sure we can squeeze it out this year given everything we’ve got going on”, zei Paczuski.

Cactus Voice DialerDe iPhone stelt Microsoft voor een paar bijzondere uitdagingen: in de applicatie werkt alles via een fysieke knop, die bepaalt of iemand bezig is een tekst in te spreken. Bij de iPhone zal die knop op de touchscreen aangebracht moeten worden. Volgens Paczuski zal de applicatie straks een grote virtuele knop middenin het scherm hebben. Het is niet helemaal duidelijk wat nu het grote obstakel voor Microsoft vormt: het gratis programma Cactus Voice Dialer (sinds een paar dagen in de App Store) kan ook via een knop op het scherm commando’s herkennen. Het heeft alleen wat moeite met niet-Engelse namen.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2008, 11:52
Categorie Diensten
Onderwerpen microsoft, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.