Microsoft Office komt nog steeds naar iPad, zegt Microsoft CEO

Microsoft Office komt naar de iPad, maar het is nog niet bekend wanneer. De prijs van Word, Excel en Powerpoint is ook onbekend.

Microsoft Office iPadMicrosoft Office komt uit voor de iPad. Dat kondigde Microsoft-directeur Steve Ballmer aan vandaag op een Gartner-evenement vandaag. Wanneer Microsoft Word, Excel en Powerpoint naar de iPad komen is echter nog niet bekend. Het bedrijf uit Redmond geeft aan dat de prioriteit ligt bij het klaarmaken van Microsoft Office voor een touch-bediening op Windows-systemen zoals het Microsoft Surface-tablet. Pas daarna is een versie voor de iPad aan de beurt.

Het is nog niet bekend hoe ver de ontwikkeling van Microsoft Office met touch-besturing al is gevorderd en in hoeverre de software afwijkt van het pakket op pc en Mac. Wel is Office mobile al uit op de iPhone, een toepassing die bewust niet werd doorgezet naar de iPad door Microsoft.

Wie denkt eenmalig een bedrag neer te leggen voor Microsoft Office voor de iPad, heeft het wellicht bij het verkeerde eind. Microsoft hanteert een nieuwe strategie voor het aan de man brengen van haar zakelijk populaire diensten. Zo is Office Mobile voor de iPhone alleen te gebruiken als je een Office 365-abonnement afsluit van 99 euro per jaar.

Via The Verge

Alternatieven voor Microsoft Office op iPad

Dat Microsoft Office nog niet beschikbaar is voor de iPad, betekent niet dat er geen alternatieve applicaties zijn voor tekstverwerken, spreadsheets maken en presentaties geven. Wij zetten de apps die het meest in de buurt komen van Microsoft Office op rij. De links gaan zowel naar artikelen van iPhoneclub.nl.

Microsoft Office op iPad met Quickoffice

  • iWork is de overkoepelende naam van Apple’s eigen alternatieven voor de programma’s van Microsoft. Bovendien zijn Pages (Word), Numbers (Excel) en Keynote (Powerpoint) gratis te downloaden voor iedereen die een nieuwe iPad en iPhone heeft gekocht na 1 september dit jaar. Anders betaal je €8,99 per app.
  • Quickoffice (afgebeeld) is een gratis applicatie van Google waarin je teksten, spreadsheets en presentaties kan maken en bewerken op iPad en iPhone.
  • Documents To Go 5.0 is er in twee smaken. In de Standard-versie (€6,99) kan je teksten en spreadsheets verwerken, in de Premium-versie (€14,99) kan je ook presentaties maken.
  • Google Drive is nóg een software-pakket van Google voor iPad en iPhone waarmee je op Microsoft Office-achtige wijze documenten kan bewerken. De applicatie heeft niet alle opties van de concurrenten, maar geniet wel de meest logische interface van de apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 18:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen excel, game, microsoft, microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.