Yahoo Mail volledig in het nieuw op iPhone en iPad

Yahoo Mail is totaal vernieuwd voor iPhone en iPad en ziet er prachtig uit, met zelf te kiezen thema's en gespreksweergave onder elkaar.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Yahoo Mail iOS 7 metamorfose iPhone iPadYahoo Mail is in Nederland en België altijd een kleine speler geweest tegenover de grootmachten Hotmail en Gmail. Hoeveel kan een app daar aan veranderen? In navolging van Flickr en de prachtige iPhone-app Yahoo Weer, is nu ook Yahoo Mail volledig vernieuwd onder de leiding van directeur Marissa Mayer. De applicatie ziet er opnieuw prachtig uit en maakt gebruik van semi-transparante achtergronden, thema’s waarmee je het uiterlijk bepaalt en een vertrouwde aanpak.

Sfeervolle thema’s

De originele Yahoo Mail-app is er nog niet eens lang op iPhone. De applicatie kwam in december vorig jaar uit en had toen vooral veel weg van de Gmail-app, zij het met een paars schuifmenu aan de linkerkant. Hoe anders de applicatie nu is, merk je als je een nieuw account aanmaakt. Nadat je persoonsgegevens en telefoonnummer hebt achtergelaten, kies je als eerst een thema uit een aardig arsenaal tegels onderin beeld. Bovendien beeld krijg je meteen een indruk. Zo zijn er sfeervolle oranje, blauwe en donkerblauwe luchten voor de achtergrond, maar je kan ook voor een effen uitstraling kiezen of een bontere achtergrond.

Yahoo Mail schuifmenu inbox iPhone Yahoo Mail inbox mails onder elkaar

Vertrouwd

Yahoo Mail is een vertrouwde haven voor iedereen die wel eens een mail-app heeft gebruikt. Het doet vooral geen gekke dingen. Je inbox laat de laatst ontvangen mails onder elkaar zien en geeft je aan het vakje links meteen de mogelijkheid meerdere e-mails tegelijk te selecteren voor een groepsactie, zoals mails verwijderen of markeren. In het schuifmenu benader je onder in deze volgorde de inbox, gemarkeerde mails, concepten die nog niet verzonden zijn, verzonden e-mails, je postvak uit, spam, prullenbak en je lijst met contacten. Die kan eventueel de mailadressen van je contactenlijst op je iPhone laten zien. Daaronder heb je de mogelijkheid mappen aan te maken waar je vervolgens mails naartoe kan overhevelen. Daar weer onder tref je links naar andere apps en instellingen. De app is Nederlandstalig.

Grootste frivoliteit

De grootste inhoudelijke verandering in Yahoo Mail is nog wel dat mailconversaties onder elkaar worden weergegeven, net als bij Gmail. De verschillende mails daarin worden stijlvol aangekondigd met de afzenderbalk in de kleuren van het achtergrondthema. De grootste frivoliteit bij het schrijven van een mailtje is dat je een foto kan meesturen. De handtekening onder de mail kan je instellen onder Account bij Instellingen. Een profielfoto veranderen is vanuit de app niet mogelijk.

Yahoo Mail groepsgesprek iPhone Yahoo Mail schrijven van bericht iPhone

Aanmeldproblemen

Wie zich aanmeldt bij Yahoo Mail, beschikt over 1 terabyte ruimte in de mailbox, een limiet waar je bijna onmogelijk aan komt via e-mail. De dienst is gratis te gebruiken. Voor degenen die reeds een account hadden bij Yahoo is er helaas minder goed nieuws. Yahoo erkent problemen met het aanmelden van al langer bestaande accounts in de applicatie. De kans bestaat dat je dan niks te zien krijgt in de app en je nog tegen het oude schuifmenu aanhikt. Alle accounts wissen in de app, de app verwijderen en opnieuw installeren moet de problemen verhelpen.

Downloaden: Yahoo Mail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 23:36
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.