Email+ icon

Email+ en Group Text+: berichten via mail, sms en iMessage versturen met paar taps

De makers van Launch Center Pro hebben nieuwe apps uitgebracht. Met Email+ en Group Text+ stuur je razendsnel voorgeschreven lappen tekst, foto's, je locatie en je klembord naar vrienden.

Email+ iconDe makers van Launch Center Pro hebben twee nieuwe apps uitgebracht in de App Store: Email+ en Group Text+. Met beide apps is het mogelijk om met een paar taps een uitgebreid bericht te versturen. Hierbij kun je foto’s, je locatie en vooraf geschreven stukken tekst toevoegen.

De twee apps van ontwikkelaar Contrast zijn gelijk in functionaliteit, maar laten je andere diensten gebruiken. Je hebt het vast al geraden: met Group Text+ stuur je snelle berichten via sms of iMessage, terwijl Email+ je e-mailadres gebruikt. Door de functionaliteit op te splitsen in twee losse apps, kunnen Email+ en Group Text+ sneller worden gebruikt. Je hebt hierdoor namelijk twee specifieke iconen op je beginscherm staan – en twee knoppen in het deelscherm van iOS 8.

Paar taps

Voordat je Email+ en Group Text+ optimaal kunt gebruiken, moet je beide apps voor jezelf instellen. Dit doe je als eerste door je meestgebruikte contactpersonen aan de apps toe te voegen. Zij verschijnen met kleine foto’s bovenin de app, waardoor je ze enkel hoeft aan te tappen om te bereiken. Daaronder heb je de keuze om een aantal snippets toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de tekst ‘Ik kom zo thuis’. Heb je dit eenmaal gedaan, dan kun je met slechts een paar taps aan bijvoorbeeld je partner vertellen dat je onderweg bent: je tapt enkel op de profielfoto, de snippet en de Compose-knop. De app zal dan een mailvenster of het sms-scherm van je iPhone openen, waarin alles voor je staat ingevuld. Je kunt het bericht dus door nog maar één keer te drukken versturen.

Email+Group Text+

Hoe dieper je in de apps duikt, hoe handiger ze blijken te zijn. Zo staat bijvoorbeeld het klembord van je iPhone altijd tussen de dingen die je kunt e-mailen, waardoor je bijvoorbeeld snel een gekopieerde tekst aan het bericht kunt toevoegen. Een functie die een beetje doet denken aan Paste+. Je kunt misschien niet je eigen bericht typen, maar krijgt op slimme wijze wel heel veel interessante informatie om er aan toe te voegen.

Je kunt natuurlijk allang via de Berichten-app en Mail-app van je iPhone een kort bericht sturen. Email+ en Group Text+ proberen echter de omslachtigheid van deze handelingen zoveel mogelijk weg te nemen. Deze apps maken het zo makkelijk mogen om even een kort bericht te verzenden. Daarom moet je in de app ook je favoriete contactpersonen vermelden: hierdoor hoef je niet langer een uitgebreid adresboek door te bladeren of zoekwoorden te typen. Dit komt vooral tot zijn recht wanneer je groepsberichten wil verzenden. In de standaard Berichten-app tik je dan al snel meerdere namen, maar in Email+ en Group Text+ wordt dat je bespaard.

iOS 8-extensies

Group Text+ extensieBeide apps komen pas echt tot hun recht bij het gebruik van de iOS 8-extensies. Door op de deelknop in bijvoorbeeld Safari te drukken kun je een websitelink snel versturen via mail, sms en iMessage. Je drukt op de knop, kiest de foto van het contactpersoon en bent alweer bijna klaar. En ja, ook dat kan al met de Berichten- en Mail-knoppen in het deelvenster van iOS 8. De kracht van Email+ en Group Text+ zit hem in het versnellen van dit proces, omdat je niet meer je contactenlijst hoeft te doorzoeken.

Het is wel wat jammer dat de verdere snelle functies van beide apps niet in de extensie terug te vinden zijn. Je kunt een link in Safari of een foto uit je camerarol heel snel versturen, maar het is niet mogelijk om in de extensie een tekstsnippet toe te voegen. Hiervoor moet je de losstaande app openen.

Conclusie Email+ en Group Text+ review

Even snel je locatie, foto’s of een algemene tekst delen met vrienden en familie? Het kan haast niet sneller dan met Email+ en Group Text+. Handig, maar we vragen ons af hoeveel gebruikers bereid zijn 2 euro en 3 euro te betalen voor beide apps, om een paar snelle taps te besparen. Vooral de grootste productiviteitsbazen zullen blij worden van de bespaarde seconden. Dat je voor iedere app los moet betalen voelt ook wat cru – hoewel dit overduidelijk te maken heeft met de implementatie van de bijbehorende iOS 8-extensie.

Pluspunten

  • Razendsnel berichten versturen.
  • Handige extensie.
  • Door snippets, foto's en locaties al snel een powertool.

Minpunten

  • Twee losse apps kopen voor optimaal gebruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2014, 18:37
Categorie Lifestyle
Onderwerpen e-mail, extensie, imessage, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.