Paste widget review

Snel kopiëren en plakken met Paste+ widget

Tekst, afbeeldingen en links eenvoudig kopiëren en plakken tussen apps? De nieuwe iOS 8-widget Paste+ weet er wel raad mee.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Paste widget reviewKopiëren en plakken is een stuk makkelijker geworden sinds iOS 8 op de iPhone staat. iOS 8-extensies zorgen er eigenhandig voor dat je razendsnel foto’s, video’s, tekst en links kan doorsturen van de ene app naar de andere app. Maar je kan er natuurlijk ook een widget voor gebruiken. Wie razendsnel wil kopiëren en plakken op de iPhone, moet zeker eens een blik op onze Paste+ review werpen.

Paste+ is een widget voor het Vandaag-scherm in het berichtencentrum in iOS 8. De widget toont het item dat je voor het laatst gekopieerd hebt op de iPhone, ervan uitgaande dat het een tekst, een link of een foto is.

Als je het berichtencentrum naar beneden trekt, zie je wat er is gekopieerd en dus op het klembord staat. Met een tik erop vouw je de widget uit en krijg je een reeks knoppen te zien: de acties die je moet het gekopieerde kan uitvoeren. Standaard kan je een tekstje bijvoorbeeld versturen via iMessage, e-mail, kan je erop zoeken in Google, Apple’s kaarten-app, Twitter en WhatsApp. Je kan ook op de fotocamera naast de gekopieerde tekst of link drukken. Paste+ pakt dan de laatste foto uit je fotoalbum, zodat je daar verschillende acties mee kan uitvoeren.

Lees ook: wat kan je met iOS 8 extensies?

Paste review widget iPhone tekst kopiëren Paste review kopiëren plakken iPhone screenshot

Hoe voeg je acties toe aan Paste+?

Welke acties je kan uitvoeren bij een tekst, foto of link, staat maar voor een deel vast. De acties die we net noemden bij een gekopieerde tekst, zijn nog maar de standaardhandelingen. In de applicatie zelf voeg je er mogelijkheden aan toe onder Settings -> Action Settings. Daar wordt Paste+ interessant voor gebruikers van specifieke apps. De applicatie verzoekt je in te loggen bij Box, CloudApp, Dropbox, E-mail, Evernote, Instapaper, Pastebin, Pocket, Pushbullet, Readability, Google Translate, Twitter en Imgur.

Nadat je dat gedaan hebt, bepaal je los van elkaar welke acties je wilt zien voor gekopieerde tekst, links of afbeeldingen – en zie je dat er nog meer mogelijkheden zijn. Zo kan je vanuit de Paste+ widget bijvoorbeeld tekst zoeken in Wikipedia, IMDb, Google Translate, maar ook aanmaken in de productiviteitsapps Agenda+, Clear, Fantastical 2, Things, Omnifocus, Drafts of Evernote. In Clear wordt je tekst een taak, in Evernote maak je meteen een notitie aan. Direct vanuit de Paste+-widget. De ondersteuning van afbeeldingen valt helaas tegen. Er zijn geen shortcuts naar Instagram, Flickr, Camera+ en andere fotobewerkingsapps. Terwijl we van andere applicaties zoals Launch Center Pro wel weten dat die mogelijk zijn.

Paste review kopiëren plakken iPhone screenshot Paste acties verwisselen iPhone

Conclusie van de Paste+ review

Omdat de Paste+ widget gebonden is aan een aantal apps, is de toepassing niet voor iedereen interessant. Als je Google Drive gebruikt in plaats van Dropbox bijvoorbeeld, haal je daardoor al niet alles uit de applicatie. Ondersteunt de widget nu al de applicaties die in je workflow passen? Dan bespaart de app vast wat tikken en apps opstarten. Zoniet, dan is Paste+ op dit moment vooral veelbelovend. Het staat en valt met de ondersteuning van ontwikkelaar Avianio Labs, hoe handig de app uiteindelijk is.

Pluspunten

  • Maakt kopiëren en plakken sneller
  • Snellinks naar WhatsApp en iMessage

Minpunten

  • Gebonden aan beperkt aantal acties
  • Aantal foto-acties laat te wensen over

Lees ook: handige en leuke widgets voor iOS 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 15:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen copy paste, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.