Riven voor iPad wordt binnen twee weken bij Apple ingediend

Ontwikkelaar Cyan Worlds dient binnen twee weken een iPad-versie van het klassieke computerspel Riven in bij Apple.

RivenEen opgepoetste versie van het klassieke computerspel Riven zal zeer binnenkort in voor de iPad verschijnen. Ontwikkelaar Rand Miller, CEO van Cyan Worlds, laat in een interview weten dat de app binnen twee weken zal worden ingediend bij Apple. Deze zelfde gamestudio bracht eerder dit jaar nog realMyst uit, een make-over van het originele Myst met een volledig driedimensionale spelwereld. De vernieuwde Riven zal volgens Miller werken op alle iPads, inclusief de eerste generatie iPad.

Riven voor de iPad zal anders in elkaar steken dan realMyst. Zo stelt de ontwikkelaar dat ze vooral de compressie van de originele afbeeldingen hebben verlaagd, de interface hebben opgepoetst en de muziek en geluidseffecten hebben verbeterd. De game zal niet een volledige 3D-wereld bevatten. Dit is vermoedelijk ook de reden waarom de game op zelfs de eerste generatie iPad werkt: voor realMyst had je een iPad 2 of nieuwer nodig.

Riven is al een tijdje verkrijgbaar voor iPhone en iPod touch, maar een iPad-versie was nog nergens te vinden. Je kunt de iPhone-versie op je iPad installeren, maar je moet dan de resolutie van het spel oprekken. Daarnaast bevat deze iPhone-versie niet de visuele verbeteringen waar Miller het in zijn interview over had.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 21:01
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.