Interieur-app Houzz inspireert met nieuw iOS 7-design

Houzz is een prachtige iPhone- en iPad-app geworden met iOS 7. De applicatie is overzichtelijker dan voorheen voor je portie woning inspiratie.

Houzz interieurdesign woning iPhone iPad app
Nog makkelijker aan nieuwe inspiratie voor je verbouwing of herinrichting van je huis komen dan Pinterest? Dan ben je op de iPhone en iPad al snel op Houzz aangewezen. De applicatie die je oneindig lang kan inspireren is gestoken in een fraaie nieuwe iOS 7-jas. Je scrollt soepel door foto’s van allerlei inrichtingen, die je met een tik onderin meteen kan toevoegen aan je ideeënboek en waarvan je de prijzen voor de meubels en accessoires meteen kan raadplegen. AirDrop maakt het mogelijk je ideeënboeken en foto’s makkelijker dan ooit te delen.

Houzz: inspiratie voor je interieur

Houzz heeft zichzelf bijna heruitgevonden voor iOS 7, of is dat overdreven? De applicatie opent lekker simpel en schotelt je bij binnenkomst al meteen de eerste foto voor. Zonder ook maar een scherm van uitleg te krijgen, wijst de bediening zich. Het is gewoon logisch dat je horizontaal veegt voor de volgende foto en naar boven veegt voor uitleg. En dat je de interface uit beeld haalt door op het beeld te tikken, waarna je echt alleen nog maar door een fotogalerie veegt.

Houzz menu iPhone Houzz foto bekijken en toevoegen iPhone

De makeover naar iOS 7 is zonder meer geslaagd te noemen voor Houzz. De applicatie draagt een fraaie semi-transparante grijs in de bovenbalk en het menu links. Dat menu is lekker ruim opgezet en wijst je de weg aan de hand van icoontjes en omschrijvingen. De verschillende pagina’s voor producten, foto’s, ideeënboeken en ‘find a pro’ zijn visueel ingesteld met fotovakjes naast en onder elkaar. Ze hebben bovendien heldere sorteeropties bovenin beeld en vind je het daar nog niet mee, dan grijp je naar de zoekoptie rechtsboven.

Er zijn nog twee onderdelen van de update die het vermelden waard zijn. Je kan voortaan de tekstgrootte in de applicatie instellen via de algemene instellingen van de iPhone (Instellingen-app -> Algemeen -> Tekstgrootte) en op de iPad kan je nu een pinch-to-zoom beweging uitvoeren om foto’s in te zoomen.

Downloaden: Houzz (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 12:19
Categorie Lifestyle
Onderwerpen auto, huis, inspiratie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.