MOGA Ace Power-controller voor iOS 7 woensdag in online Apple Store

De MOGA Ace Power controller is de eerste iOS 7-controller die uitkomt. De controller heeft twee analoge sticks en gaat 99 dollar kosten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MOGA Ace Power iOS 7-controllerDe eerste zogeheten MFI-controller voor iOS 7 is vanaf morgen verkrijgbaar bij de online Apple Store. Niet Logitech, maar MOGA is de eerste die een Made for iPhone (MFI) controller uitbrengt. De MOGA Ace Power-controller voor iOS 7 gaat 99 dollar kosten en is vandaag te reserveren op de officiële site van de fabrikant. Gamessite TouchArcade heeft de controller reeds een week gehad om te testen op allerlei games en constateert dat het een goede controller is, maar dat er nog veel potentieel onbenut is. Een video laat de controller in volle glorie zien.

De grootste beperking van de MOGA-controller is dat hij gebruik maakt van de lightning-aansluiting van de iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s – en dat de controller daarom niet geschikt is voor oudere iPhones, iPads en iPods. De controller heeft een indeling die aan de Xbox 360-controller doet denken. Twee schouderknoppen links en rechts, een linker stick hoog, een rechter stick onder vier actieknoppen. Ook heeft de controller een richtingstoets. Dan zijn er nog drie andere knoppen: rechtsboven check je de batterijstatus van de controller, links onderin bepaal je met een schakelaar of de controller de iPhone moet opladen en een knop achterin kan de controller resetten.

Ondanks de aanwezigheid van een reset-knop, heb je geen instellingen nodig om de controller te laten werken. Je trekt de twee kanten van de controller uit elkaar, schuift de iPhone op de lightning aansluiting en drukt hem weer dicht. Daarna werkt elke game met controller-ondersteuning ermee. Gamessite TouchArcade laat niet alleen zien hoe het werkt, maar test ook enkele games die reeds controller-ondersteuning bieden.

Volgens 9to5Mac is de MOGA Ace Power niet de enige iOS 7-controller die deze week verkrijgbaar wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Categorie Uncategorized
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.