iWork (Keynote, Pages en Numbers) vanaf vandaag op iPhone en iPod touch verkrijgbaar

Apple heeft vandaag de iWork-applicaties Keynote, Pages en Numbers ook op de iPhone en iPod touch uitgebracht. Het zijn nu universele apps geworden die op iPhone en iPad te gebruiken zijn.

iwork pagesApple maakt vandaag bekend dat de iWork-productiviteitsapps (Keynote, Pages en Numbers) vanaf nu ook voor iPhone en iPod touch beschikbaar zijn. Voorheen was het mobiele kantoorpakket alleen op de iPad en de Mac te gebruiken. Met Keynote, Numbers en Pages maak je presentaties, spreadsheets en mooi opgemaakte documenten. Alle genoemde apps zijn oorspronkelijk voor de Mac ontwikkeld en vervolgens aangepast voor de touchscreen-bediening van iOS. Ze kosten €7,99 per stuk in de App Store. Heb je al een iWork-applicatie voor de iPad gekocht, dan kun je gratis upgraden, want de apps zijn universeel geworden.

De apps zijn aangepast voor het Retina-display en de Multi-Touch-interface van de iPhone 4 en vierde generatie iPod touch. Net als voorheen kun je Microsoft Office-documenten importeren en exporteren, draadloos afdrukken via AirPrint en een serie stijlvolle thema’s en sjablonen gebruiken. Alle documenten worden als miniatuurafbeelding getoond, zodat je snel een overzicht hebt. Voor wie de pakketten van Apple nog niet zo goed kent, volgt hier een korte introductie.

Downloaden:

Keynote: presentaties op de iPhone

Keynote is Apple’s tegenhanger van PowerPoint. Hiermee maak je mooie presentaties, inclusief diagrammen, overgangseffecten en animaties. Je kunt de presentaties schermvullend afspelen op het Retina-scherm. Sluit je je iPhone aan op een projector of HD-televisie, dan kan zelfs een hele zaal meekijken naar je presentatie. Vanaf je iPhone bedien je ook het doorspringen naar de volgende of vorige slide. Keynote Remote is afzonderlijk verkrijgbaar in de App Store voor € 0,79. De bestandsformaten Keynote ’09 en Microsoft PowerPoint worden ondersteund.

keynote iphone

Pages: tekstverwerken op de iPhone

Het zou een belediging zijn om Pages te vergelijken met Microsoft Word. Dit tekstverwerkingspakket lijkt namelijk meer op een desktop publishing-pakket. Je kunt documenten maken in een professionele opmaak. Apple levert meerdere lay-outs mee, bijvoorbeeld voor folders, rapporten en flyers. Je kunt automatisch inzoomen op de iPhone en iPod touch om je tekst gemakkelijker te bewerken. Zodra je klaar bent met bewerken word je weer automatisch uitgezoomd. Je kunt documenten openen en bewerken uit Microsoft Word, Pages ’09 en platte tekstbestanden. Importeren doe je net als bij alle andere onderdelen van iWork uit e-mail, het web, je opslagruimte bij MobileMe iDisk, een WebDAV-server of je Mac of PC via iTunes-bestandsdeling.

pages-iphone

Numbers: spreadsheets op de iPhone

Numbers is te vergelijken met Microsoft Excel. Je kunt spreadsheets vullen, waarbij meer dan 250 functies worden ondersteund. Die getallen kun je vervolgens weer omzetten in mooie tabellen, die er erg professioneel uitzien. Ook hier maakt de app optimaal gebruik van het Retina-scherm van de iPhone 4 en vierde generatie iPod touch. Er zit een slimme inzoomfunctie in, die automatisch inzoomt als je een cel wilt bewerken. Daarna zoom je automatisch weer uit. Je kunt documenten importeren en bewerken in de formaten Numbers ’09, Microsoft Excel en CSV.

Alle genoemde apps zijn te gebruiken op de iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 en derde/vierde generatie iPod touch.

numbers iphone

Downloaden:

Via: persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 18:38
Categorie Productiviteit
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.