iPad-app OOGGetuige verschijnt morgen officieel

Ooggetuige is een nieuw maandblad van Sanoma waarvan ook een iPad-app te krijgen is. De app toont drie foto's per dag van actualiteiten en algemene onderwerpen.

Ooggetuige voor iPad app van SanomaDe auteurs achter de iPad-app OOGGetuige waren nogal verrast toen de applicatie al op 19 mei verscheen. De app waarin nieuws en actualiteit in stilstaand beeld worden gevangen, was de eerste uren na de uitgave alleen voorzien van oude foto’s. “Het ging allemaal wat snel. Dat kunnen we niet ontkennen“, reageerde product manager Patrick Goldsteen van uitgever Digital Sanoma Media. Inmiddels wordt de app elke dag voorzien van foto’s en is de bijbehorende website live. Middels een persbericht maakt Sanoma vandaag bekend dat OOGGetuige morgen officieel verschijnt.

Behalve de app is OOGGetuige namelijk ook een nieuw maandblad van Sanoma waarin ‘de foto’s de hoofdrol spelen’. Het eerste nummer telt honderd pagina’s met een ‘zorgvuldig gemaakte selectie van de meest bijzondere beelden uit binnen- en buitenland’. Het magazine ligt morgen in de schappen voor 4,50 euro; de app is te downloaden voor 79 eurocent en werkt universeel – dus ook op de iPhone.

De applicatie gaat, in tegenstelling tot het gratis NRC In Beeld, niet uitgebreid in op onderwerpen. Actualiteit of nieuws wordt (vooralsnog) in één foto met onderschrift in beeld gebracht. In de afgelopen dagen verschenen er ongeveer drie foto’s per dag. De foto’s zijn af te spelen als slideshow en je kan ze ver inzoomen zonder dat ze veel kwaliteit verliezen.

Ooggetuige voor iPad app foto voorbeeld

Het magazine dat 1 juni lanceert ‘heeft een zakelijke toon, is informatief en soms ook humoristisch’, meldt het persbericht. De onderwerpen in het blad en in de app zijn wat breder dan in NRC In Beeld. Hier bestrijken foto’s ook algemene thema’s als natuur, wetenschap, entertainment en glamour. Uitgever Wouter Verkennis in het persbericht:

We zijn erg benieuwd hoe ons nieuwe maandblad zal aanslaan bij het publiek. Foto’s kijken gaat tegenwoordig vaak online, maar dat levert niet dezelfde impact die we met een magazine juist wel kunnen bieden. Met het blad, de website, iPad en iPhone app met dagelijkse nieuwe aanvoer van beeld, biedt OOGGetuige een crossmediale dimensie voor haar lezers en de fotobeleving.

Downloaden: OOGGetuige (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 18:32
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen nrc, sanoma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.