Tapastic: gratis comics en stripjes op iPhone

Taptastic is een nieuwe iPhone-app waarmee je gratis strips en comics van internet-artiesten kan lezen, helemaal gratis.

Tapastic iPhone iPhone touch stripDe nieuwe iPhone-app Tapastic zet comics van het web in verschillende genres van allerlei artiesten op een rij in een fraaie kleine app. Strips en webcartoons worden gepresenteerd in een fraaie interface waarin je ze zonder er een cent aan uit te geven, kan bekijken en lezen. Het assortiment kan je zien in de staande en liggende houding van de iPhone en met een tik onderaan op de pagina, kan je meteen naar de volgende aflevering of het volgende hoofdstuk gaan.

Op de voorpagina van Tapastic zie je een selectie met favorieten van de redactie, de nieuwste verhalen en een gedeelte van de populairste strips vanuit de gemeenschap op de website die eerder dit jaar live ging. Het briljante aan Tapastic is dat de strips meteen geoptimaliseerd zijn voor het scherm van de iPhone. Je kan verticaal scrollen naar de volgende tekening, zowel in de portret- als landschapsstand van de telefoon. De afbeeldingen zijn meteen geoptimaliseerd voor de schermbreedte. Onderaan een pagina kan je middels een knop meteen naar het volgende hoofdstuk.

Tapastic voorpagina Tapastic stripverhaal

Met de menuknop linksboven kan je het genre strips kiezen, variërend van alle series tot actie, komedie, drama, fantasy, horror, romance, sci-fi en slice of life. De kwaliteit van de series is wisselend, zoals de kwaliteit van artiesten die gratis muziek aanbieden in een app als Jamendo, ook wisselend is.

Downloaden: Tapastic (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 17:28
Categorie Games
Onderwerpen comics, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.