iOS game-update: Nederlandse racegame Final Run, The Lost City en Off the Leash

De iOS game-update heeft twee spellen voor de iPhone en iPod touch waar je jezelf helemaal in kan verliezen: Off the Leash en avonturenspel The Lost City. Het Nederlandse Final Run is een racegame in een open 3D-wereld.

GU MA Off the Leash iPhone iPod touch headerWelkom bij een nieuwe week aan game-updates. Had je al plannen voor de maandagavond? Wij opperen twee manieren om de avond sneller voorbij te laten gaan dan je lief is. The Lost City is een nieuw en nu al succesvol avonturenspel van de maker van The Secret of Grisly Manor en Off the Leash is een heerlijk pakkend highscore-spel waarin honden vluchten. Het is wel wat jammer dat we de nieuwe Nederlandse open-wereld racegame Final Run nog niet zelf kunnen spelen – want die ziet er alvast erg leuk uit.

Nederlands scheuren: Final Run

GU MA Final Run iPhone iPod touch screenshotWe houden wel van een Nederlands spel met ambitie en Final Run is precies dat. De kleine ontwikkelstudio Rotor Games is reeds veertien maanden bezig met een racespel dat allerlei elementen uit het genre combineert. Het meest bijzondere is zonder twijfel dat je dadelijk, vermoedelijk later deze maand al, kan racen in een grote open wereld. Die is verdeeld in 19 grote omgevingen waar je met allerlei verschillende vierwielers doorheen zal kruisen. In de trailer van de racegame is te zien dat Rotor een voorliefde voor maffia-achtige wagens heeft en dat geeft het spel meteen een onderscheidend karakter náást de open wereld. Het spel zal bij haar verschijning niet alleen ontdekkingsactie bieden, maar laat je ook traditioneel racen en schieten tegen andere auto’s. Net als in Mario Kart en andere games uit het genre, doe je dat laatste in besloten arena’s waarin tegenstanders alle kanten op kunnen rijden en schieten. Het spel moet in het midden van deze maand uitkomen. Op dit moment, zo vertelt ontwikkelaar Sjors Janssen iPhoneclub.nl, worden de laatste loodjes gelegd aan de vormgeving en het ontwerp van het spel. Het verhaal is al klaar en zou uitgevoerd zijn door een niet bij naam genoemde professionele schrijver. Zijn we benieuwd? Ja, we zijn benieuwd.

Avonturensucces: The Lost City

GU MA The Lost City iPhone iPod touchHet is lekker meegenomen hoor, als je als ontwikkelaar al zo’n naam hebt gemaakt dat je volgende uitstapje al snel weer een succes wordt. The Lost City is het nieuwe avonturenspel van de makers van The Secret of Grisly Manor en die is zo goed ontvangen dat de opvolger nu alweer hoog in de top 25 meest gedownloadde games staat. Dat is opvallend in een genre waarin elke week wel een nieuwe game uitkomt; het genre van de point & click-avonturenspellen waarbij je goed moet rondkijken, puzzels moet ontdekken en puzzels moet oplossen. Toch komt het succes ontwikkelaar Fire Maple niet zomaar ten deel vallen. Grisly Manor en nu ook The Lost City gaan een stukje dieper dan de meeste spellen in het genre, die zich beperkten tot het oprapen van objecten die je ziet op het scherm. The Lost City vermoeit niet met flauwe teksten om opdrachten als ‘ik ga vissen en moet even 38 objecten daarvoor verzamelen op deze tekening’. Het gaat over een verborgen stad, weggestopt in een diep oerwoud, waar een complete civilisatie aan ten grondslag lag. De legende gaat dat de stad de oerwouden kan veranderen en daarmee is niet alleen het plot bepaald, maar ook een deel van de puzzels. In prachtige natuuromgevingen spaar je objecten die je kan inzetten bij andere puzzels en altijd leuke puzzelclichés als symbolen uitvogelen ontbreken niet. The Lost City is beduidend langer dan (het nu gratis te downloaden) Grisly Manor en wordt niet voor niets overladen met lof. Hier kun je wel even in verdrinken.
Downloaden: The Lost City (tijdelijk €0,79, anders €1,59)

Trailer van de Dag: Off the Leash

GU MA Off the Leash iPhone screenshotVINGERKNIP. Alle honden zijn verbannen. Rennen voor je leven! Zo, de achterliggende gedachte van Off the Leash is gezet. Dat is een gloednieuw highscore-spel voor de iPhone en iPod touch waarin je weer eens zo lang en snel mogelijk moet rennen, maar dan wel op een andere manier. Je speelt een kwispelaar en bekijkt van bovenaf hoe hij zich een weg baant door water, langs struiken, hekjes, vijvers en politieauto’s die op je af rijden. Je dient checkpoints te halen binnen de tijd en zoveel mogelijk honden aan je opstand te verbinden. Door onderweg munten te pakken en snacks te eten verhoog je de score en vervul je missies. Ja, die verdraaide missies weer. Die maakten toppers als Tiny Wings en Jetpack Joyride al megaverslavend en dat is in Off the Leash niet anders. Als je tijd niet haalt, stuit je tegen een politieblokkade en is het Game Over. Totdat je gouden fluitjes verdient met de opdrachten. Dan kan je een blokkade opheffen en kan je verder rennen of het een lieve lust is. Zo haal je volgende checkpoints, verzamel je meer honden, spaar je meer power-ups en zet je hogere highscores neer. Geheel in het thema van het spel wordt je daardoor wel een beetje aan het lijntje gehouden, maar het zou wat: Off the Leash is een subliem ‘nog één keer dan’-spel.
Downloaden: Off the Leash (gratis)

De koopjeshoek

Nieuwe week, nieuwe aanbiedingen. Zo gaat dat in de App Store die overspoeld is met games die om aandacht schreeuwen. Dit zijn de leukste tijdelijke afprijzingen voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 19:08
Categorie Games
Onderwerpen city, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.