Micromon iPhone iPad beste Pokémon game

Game van de Week: Micromon

Micromon is onze iPhone- en iPad Game van de Week. Er is geen iOS-spel dat dichter in de buurt komt van Nintendo's originele Pokémon.

Micromon iPhone iPad beste Pokémon gameDe beste Pokémon-achtige game op de iPhone en iPad. Met die niet mis te verstane woorden beschreven we eerder deze week Micromon. Hoe kan het anders dat dan het spel onze nieuwe Game van de Week is? Het spel is een feest der herkenning voor de fan van Nintendo’s monstervangspel. Het kiezen van het eerste beestje, het rondlopen door struiken om monsters tegen te komen en ze vangen om ze te trainen. Alleen de in-app aankopen waren er niet eerder.

Je kan vanuit bijna elke grote knop links- en rechtsboven in beeld op een of andere manier wel naar een overzicht met in-app aankopen toe, maar toch zitten de in-app aankopen niet heel erg in de weg. Maandag schreven we:

Micromon hanteert in-app aankopen, met name voor het kopen van chips waarmee je andere monsters kan vangen. Timers die je voortdurend in de weg zitten om verder te spelen, ontbreken gelukkig.

Micromon door wereld lopen iOSEn dat slaat de spijker op zijn kop. Voor de eenmalige aanschafprijs van 89 cent haal je een Pokémon-ervaring naar je handpalm die je daadwerkelijk door kan spelen. Na een wat trage startperiode met veel gesprekken volgen en uitleg krijgen, word je losgelaten in de wereld en kan je natuurgebieden verkennen om monsters te bevechten. Dat doe je natuurlijk in turn-based gevechten, waarin je op het juiste moment andere monsters inzet en hun juiste aanval activeert. De verschillende elementen staan lijnrecht tegenover elkaar, en dat is zowel je sterkte als zwakte.

Micromon klap uitdelen

Het houdt gevechten in Micromon, net als in het origineel, leuk. Wel vereist het spel dat je flink blijft doorvechten. Grinden, constant je monsters levels en evoluties omhoog trainen, is van levensbelang om het verderop in het spel nog tegen de wilde monsters en andere trainers te kunnen opnemen. Maar Micromon is zo leuk, zo fraai en zo uitgebreid, dat dat geen Pokémon-fan tegen de borst zal stuiten. Zeker niet voor dit geld.

Lees onze volledige review van Micromon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 18:42
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.