TimeFreeze: tijdelijk gratis slow-motionbeelden filmen met je iPhone

De iPhone-app TimeFreeze laat je videobeelden convertreren, waardoor het lijkt alsof ze met een slow-motion camera met 600 frames per seconde zijn gefilmd. De app is tijdelijk gratis verkrijgbaar.

TimeFreezeDe iPhone-app TimeFreeze laat je opgenomen video’s van je iPhone omzetten naar slow-motion beelden. Door te voorspellen wat er tussen de opgenomen frames gebeurt, lijkt het alsof je een slow-motion video met 600 frames per seconden hebt opgenomen. Hoe langzaam de video beweegt en wat voor muziek er zich op de achtergrond bevindt, bepaal je zelf vanuit de app. De app is tijdelijk gratis in de App Store verkrijgbaar.


Start je TimeFreeze voor het eerst op, dan kun je kiezen of je een eerder opgenomen video wil gebruiken of dat je vanuit de app iets filmt. Vervolgens knip je een stukje uit de bronvideo dat vertraagd moet worden. Je kunt hooguit twaalf seconden aan videomateriaal vertragen. Dat lijkt weinig, maar gezien je het beeld vertraagt duurt het filmpje ook langer. Een slider laat je aanpassen hoeveel keer het beeld vertraagd kan worden.

Door de kwaliteit van de video aan te passen kun je de het eindresultaat bepalen, maar dit is niet zonder gevolgen: toen wij een video van vier seconden met vijf keer probeerden te vertragen op de hoogste kwaliteitsstand, moesten wij twintig minuten wachten totdat wij het eindresultaat mochten bekijken. Op het YouTube-account van de ontwikkelaar zijn een aantal voorbeelden te bekijken.

Downloaden: TimeFreeze (tijdelijk gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.