Fitbit Force: horloge met activiteitentracker nu te bestellen

Fitbit heeft vandaag de Fitbit Force geïntroduceerd, een activiteitentracker met ingebouwd horloge voor om je pols.

fitbit-force-blauwFitbit heeft vandaag de Fitbit Force geïntroduceerd, een nieuwe activiteitentracker met ingebouwd horloge die eerder al uitlekte. De nieuwe armband kan vanaf vandaag worden besteld op de officiële Fitbit-website voor $129,95. Daarmee is de Fitbit Force duurder dan de al langer verkrijgbare Fitbit Flex en Fitbit One. De Force heeft een hoogtemeter die bijhoudt op hoeveel trappen je hebt gelopen, en synchroniseert net als zijn voorgangers met de iPhone via Bluetooth 4.0.


Het gros van de functies in de Fitbit Force is al te vinden in de Fitbit One, maar omdat je de Force continu om je pols kunt houden is de kans kleiner dat je hem vergeet. Nadeel daarvan is dat sommige armbewegingen mogelijk worden geregistreerd als stappen, waardoor de Force denkt dat je meer hebt gelopen dan eigenlijk het geval is. De One moet je in je broekzak steken of aan een ander kledingstuk hangen. Met een knop op de zijkant activeer je het klokje, en het is ook mogelijk om een stopwatch in het horloge tijdens het sporten te gebruiken. Is het horloge gekoppeld aan je iPhone, dan zal hij notificaties tonen bij binnenkomende telefoongesprekken.

De iPhone-app van de Fitbit Force geeft aan hoeveel stappen je hebt gezet, en berekent op hoeveel verbrande calorieën dit uitkomt. Ook kun je jouw wekelijkse stappen vergelijken met je vrienden. Zet je de Fitbit Force in slaapmodus, dan ziet het horloge op basis van je bewegingen wanneer je exact diep slaapt. De ingebouwde trilmotor kan als wekker worden gebruikt.

Op het moment is de Fitbit Force alleen verkrijgbaar in de officiële webshop van Fitbit, waar geen verzending naar Europa mogelijk is. Maar de verwachting is dat Nederlandse webwinkels de Fitbit Force binnenkort ook gaan verkopen. Onder andere de iCulture Shop verkoopt veel andere trackers van Fitbit.

fitbit-force-man

fitbit-force-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2013 om 21:59
Onderwerp
Categorie
Accessoires
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.