iCulture speelt: Zombitsu, Monsters Rising en winterthema voor Hay Day

Koeien in winterse sferen, monsters die elkaar versterken met veegbewegingen en een ninja die afrekent met zombiesamurai’s. Je kan maar in één artikel op iPhoneclub.nl beland zijn en dat is natuurlijk de iCulture speelt. Vandaag geven we af op de timers van Monsters Rising, sprinten we over bruggen en daken in Zombitsu en zien we […]

ICD Zombitsu iPhone iPadKoeien in winterse sferen, monsters die elkaar versterken met veegbewegingen en een ninja die afrekent met zombiesamurai’s. Je kan maar in één artikel op iPhoneclub.nl beland zijn en dat is natuurlijk de iCulture speelt. Vandaag geven we af op de timers van Monsters Rising, sprinten we over bruggen en daken in Zombitsu en zien we de boerderij in Hay Day in feestelijk winterthema worden gestoken.

Monsters Rising: origineel, maar…

ICD Zombitsu iPad sprinten en hakkenGaaf principe heeft de nieuwe iPhone– en iPad-game Monsters Rising. Je neemt maximaal 10 monsters in 5 verschillende klassen in je team. Daarmee schoon je de straten op en dat doe je op originele wijze. Monsters Rising is een tactische game, maar het is niet een kwestie van tikken en verplaatsen om je eenheden te verplaatsen. In plaats daarvan kies je bewegingen uit een groep toe te passen veegbewegingen die je onderin beeld vermeld ziet staat. Daar komt een aardige laag diepgang bij kijken. Swipes kunnen een of meerdere teamgenoten aangaan en de vorm van de veegbewegingen bepaalt direct de impact van je aanval. It’s all fun and game… en dan overlijdt iemand in je team en stuit je op een timer totdat diegene weer in actie kan komen. Bij de eerste de beste dood die we tegenkomen in het spel, moeten we al ruim tien minuten wachten. En eigenlijk zijn we dan ook wel weer klaar met Monsters Rising. Het ziet er leuk uit, maar in gratis games kunnen we timers al niet uitstaan en als je na een kwartier een game van 3,59 euro verplicht moet wegleggen om verder te kunnen spelen, geven we bij deze een negatief koopadvies.
Downloaden: Monsters Rising (€3,59, universeel, iOS 6.0+)

Hay Day doet de winter aan

Hay Day dieren houden boerderijspel iPhone iPadHet is weer winter, tijd om de koeien op stal te zetten! Nou nee, zo werkt de winter in de Hay Day niet. Maar de winter gaat het superpopulaire boerderij-managementspel niet bepaald voorbij. Hay Day is voorzien van een grote update die het laadscherm voorziet van een winterthema, de boerderij uitdost in allerlei feestkostuums (maar dat was stiekem bij Halloween ook al zo) en allerlei fantasievolle winterversieringen aanbrengt in en om je boerderij. Maar dat zijn slechts de cosmetische aanpassingen. Zo heb je drie nieuwe natuurproducten om te telen: sla, rijst en er is een olijfboom. Aan de productiekant van je boerderij vind je nu een sauzenmaker die sojasaus, olijfolie en mayonaise maakt, tref je een saladebar die gezonde Griekse, BLT- en zeevruchtensalades maken en dan is er de sushibar. Goed voor, gok eens, sushirollen, sushi met kreeft en… ei. Andere nieuwe producten die je treft zijn aardbeienjam en je vindt nu rode sjaals van het weefgetouw. De laatste veranderingen zijn niet inhoudelijk, maar zitten in de informatievoorziening van het spel. Zo zie je op het evenementenbord nu het eindtotaal van al je bijdragen aan de gemeenschappelijke doelen van gebeurtenissen die achter de rug zijn. Je ziet het precieze aantal items dat je ontvangt per persoonlijk gebeurtenisdoel en ontwikkelaar Supercell raadt je aan regelmatig een kijkje te nemen bij de community-events om te zien of er nieuwe gebeurtenissen starten. Wat zoiets betekent als: er starten snel nieuwe gemeenschappelijke doelen. Niet voor niets noemt Hay Day zelf het een ‘BOEEEIENDE’ update en daar kunnen we ons wel in vinden.
Downloaden: Hay Day (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Zombitsu

ICD Zombitsu iPad sprinten en hakkenRenspelletjes zijn er al genoeg en zombiegames al helemaal, maar toch levert de combinatie ervan nu ineens wat geinigs op. In Zombitsu waan je je een ninja die geheel conform de stereotypen zo nu en dan eens graag op daken loopt, rent over waslijnen en anders wel voortvluchtig beweegt op de ondergrond. Als het echt moet. Je tegenstanders zijn wél bijzonder. Dat zijn niet zomaar Samurai-krijgers, maar groen uitgevallen ex-krijgers die nu niet veel meer bieden dan wat gekreun en gesjok. Zombiesamurai’s. Die leg je aan de lopende band om in Zombitsu. Wat opvalt aan Zombitsu is de dikke vette tekenstijl die we tien jaar geleden ‘cel shaded’ zouden noemen. Ook is er een betrekkelijke vrijheid in welk pad je kiest. Die vrijheid in het rennen, springen en vermoorden zagen we eerder alleen in Blood Roofs. Als je in het genre nooit iets anders hebt gedaan dan rechtdoor lopen, is dit een leuke volgende stap.
Downloaden: Zombitsu (gratis, universeel, iOS 7.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=kE821JjioHs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen hay day, iculture speelt, monsters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.