iCulture speelt: Tiny Thief Lite, Lone Wolf, Naughty Bricks en Call of Duty

Rovio's iOS-spel Tiny Thief heeft een gratis versie gekregen, Lone Wolf mixt boek met game en Naughty Bricks heeft een leuke trailer.

ICS Tiny Thief iPad iPhone Rovio StarsWelkom bij deze iCulture speelt met de drie B’s die je van tevoren niet kan verzinnen: boeven, boek en blokken. Vanaf is nu is het voor iedereen mogelijk om gratis kennis te maken met Tiny Thief, wat ons betreft het leukste spel dat onder de vlag van Angry Birds-ontwikkelaar Rovio is uitgebracht. Lone Wolf combineert een boek lezen met 3D-gevechten en de trailer van Naughty Bricks tovert een grijns op onze gamersgezichten. En dan nog iets: Call of Duty Strike Team heeft zijn eerste grote update.

Rovio-game Tiny Thief nu gratis proberen

ICS Tiny Thief Lite screenshotDe makers van Angry Birds zijn inmiddels ook uitgevers, maar de twee spellen die onder de Rovio Stars-vlag zijn uitgekomen zijn nog geen daverend succes. Tiny Thief heeft 139 beoordelingen in de Nederlandse App Store en Icebreaker telt er zelfs maar 29. Dat ze allebei een waardering van 4,5 sterren hebben is een soort troostprijs voor Rovio natuurlijk, gezien de eerste Angry Birds-games gewoon 10.000 beoordelingen overstijgen in de App Store. De verandering is nu misschien ingezet. Tiny Thief Lite is een gratis probeerversie van het originele spelletje waarin je allerlei objecten moet stelen. In vrolijk gekleurde omgevingen pluis je de omgeving uit door tikken op objecten. Een ladder geeft je een mooie plek boven de bewakers langs, je gooit fruit naar beneden ter afleiding en hijst vervolgens een emmer om in de rug van de bewaker zijn sleutel te vissen. Tiny Thief wordt gaandeweg steeds complexer: hoe langer in het spel, hoe meer je voorwerpen en opdrachten combineert voor het item dat je uiteindelijk moet stelen. Zover zal het in deze Lite-versie nog niet komen, maar Tiny Thief Lite is wel een leuke kennismaking voor dit vrolijke steelspelletje.
Downloaden: Tiny Thief Lite (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Tiny Thief (€1,79 met alle levels, universeel, iOS 5.0+)

Call of Duty Strike Team krijgt eerste update

ICS Call of Duty Strike Team vernieuwdTotaal onverwacht uitgekomen, geen traditionele Call of Duty maar een veel tactischer spel… en toch onze Game van de Week. Dat is wat er is gebeurd met Call of Duty Strike Team in september. Nu is de eerste update een feit en die is vooral fijn voor bezitters van… praktisch elk platform waarop je het spel kan spelen. De game moet vloeiender lopen op de iPad mini, iPad 2, iPhone 4S en iPod touch 5de generatie en daarbuiten is de game ook nog geoptimaliseerd voor de iPhone 5s. Het moet in alle gevallen resultaten in vloeiendere gameplay – al was daar al niet zoveel mee aan de hand. De grootste technische verdienste is misschien wel dat de app behoorlijk in omvang is geslonken: van meer dan 1 gigabyte naar 923 MB. Blijft er net iets meer ruimte op je iDevice over. We zien niet direct wat ervoor gesneuveld is, dus het lijkt ons een welkome verbetering. De inhoudelijke klap op de vuurpijl is dat de Survival Mode waarin je hordes tegenstanders van je af schiet, meteen beschikbaar is in het spel. Je hoeft dus niet perse eerst de missies te zien. Sterker nog: doormiddel van de rode markeringen op de kaart word je actief verleid tussendoor Survivals te spelen!
Downloaden: Call of Duty: Strike Team (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Boek en spel in één: Lone Wolf

ICS Lone Wolf iPad iPhoneEerder dit jaar riepen we Sorcery! uit tot Game van de Week als een uitstekend spel waarin game en verhaal bij elkaar komen. Aan de hand van keuzes die je maakt en beurtelingse gevechten die je doet in bepaalde segmenten, bepaal je welk pad je neemt in het spel. Het papieren uiterlijk stond ons bovendien geweldig aan. Maar het is nog niet van dezelfde orde als Lone Wolf: Blood on the Snow. De originele auteur Joe Dever zag zijn fusie tussen game en boek worden opgepakt door uitgever Bulkypix en het gevolg is een aanstaande iPhone- en iPad-game waarin je een verhaal leest en zo nu en dan flink wordt onderbroken om een knap uitziend 3D-gevecht uit te voeren. TouchArcade voelde het spel al even aan de tand en is vooral onder de indruk van het effect waarmee het boek overgaat in het gevecht, waarin je met veegbewegingen achter een lijn knokt tegen allerlei andere creaturen. Lone Wolf moet in november uitkomen.

Trailer van de Dag: Naughty Bricks

ICS WO Naughty Bricks iPhone iPad kaatsenSoms kiezen we een Trailer van de Dag niet uit omdat een spel nou bijzonder is, maar gewoon, omdat we echt vrolijk worden van de video an sich. Dat is zeker het geval bij Naughty Bricks. Want zie je, het is geen bijzonder spelletje. Wel een spelletje dat een groot publiek kan aanspreken, maar niet bijzonder: je veegt de maan richting allerlei obstakels om zo de verschillende stenen kapot te maken op je route. Daarbij word je geholpen en tegengehouden door muren, laserstralen en warpholes waarmee je van de ene kant naar de andere kant van het level gaat.

We hebben het allemaal wel eens eerder gezien en… dat weet ontwikkelaar Edward del Villar ook. Je krijgt het zelfs hardop te horen uit de mond van de heerlijke bromstem die de trailer insprak. “Het lijkt eigenlijk wel een beetje op Cut the Rope. Nou ja, dan zonder touw. En snijden.” En als daarna ook de retemoeilijke hardcore-game Dark Souls voor de PlayStation 3 en Xbox 360 nog even wordt aangehaald, stijgt onze sympathie voor dit niet bijzondere-spelletje met 70 levels tot een maximum. Als je de pratende stenen leuk vindt, kan je Naughty Bricks trouwens ook kopen. Hun persoonlijkheid komt terug in het spel, wat Naughty Bricks ook las van de trailer zijn charme meegeeft in dit overvolle timingpuzzelgenre.
Downloaden: Naughty Bricks (€1,79, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, tiny thief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.