Foursquare verstuurt vanaf nu pushberichten op locatie

Foursquare geeft een klein publiek nu pushberichten. Je krijgt een bericht met aanbeveling in een restaurant, zelfs als de app niet draait.

Foursquare iPhone vernieuwdLocatie-app Foursquare heeft zonet haar iPhone-app geüpdatet, maar de grootste verandering is nog niet voor iedereen beschikbaar. Dat is dat Foursquare vanaf nu realtime pushberichten kan sturen op basis van waar je nu bent. Ben je net een restaurant binnengelopen, dan kan je een pushbericht verwachten met daarop de aanraders op de menukaart volgens andere gebruikers. Ook wil de app je middels pushberichten interesseren voor eettentjes waar je naartoe zou kunnen gaan als je in een nieuwe stad bent. De functie werkt zelfs als je de applicatie niet open hebt staan, maar zou wel batterijvriendelijk moeten zijn.


De realtime pushberichten worden stapsgewijs uitgerold onder de gebruikers en de kans bestaat dus dat je nog wel even moet wachten op de toevoeging aan de app. Maar ook los daarvan is Foursquare voor iPhone vernieuwd in versie 6.4. De dienst noemt de update een simplificatie van de app, zodat Foursquare meer focust op wat er nu relevant voor je is.

Foursquare vrienden locaties iPhone Foursquare plekken ontdekken

Nieuw is daarom de functie ‘Nearby’ of Dichtbij in het Nederlands. Met een druk op de knop zie je dan welke vrienden er in de buurt zijn, met de voorwaarde dat zij de applicatie natuurlijk ook hebben. Je ziet de meest recente check-in van een vriend en kan op diens profielpagina drukken om meer informatie te zien. Verder benadrukt Foursquare dat de applicatie ‘meteen’ voor jou interessante restaurants, concerten of evenementen laat zien op het moment dat je de app opent.

Foursquare onderstreept de nieuwe ‘hier en nu’-koers op de screenshots in de App Store, die sinds iOS 7 nog maar een paar functies van de app uitlichten. Het woord ‘inchecken’, voor de dienst zo typerend, komt daar niet eens meer in voor.

Downloaden: Foursquare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 19:21
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, pushberichten
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.