Game van de Week: Magic 2015

Magic the Gathering is terug op de iPad en Magic 2015 is soepeler en fraaier dan ooit. Speel online tegen vrienden en de wereld.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Magic 2015 iPad app icoon‘De enige game die je nodig hebt op de iPad.’ ‘Beste game ooit.’ ‘Heerlijk!’ ‘Nog beter dan zijn voorganger!’ De eerste gebruikersbeoordelingen van Magic 2015 op de iPad maken het meteen duidelijk. Er werd lang uitgekeken naar de opvolger van Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers, en de verwachtingen werden nog ingelost ook. Beginners en gevorderde spelers kunnen terecht bij de trading card game waarin je strategisch vecht met fantasiecreaturen. Geen wonder dat het onze Game van de Week is.


Magic 2015 presteert beter op wat oudere iPads dan het vorige deel, waarvoor je door sierlijke animaties eigenlijk minimaal een iPad 3 nodig had – maar nog wel vastlopers beleefde. Nu volstaat een iPad 2 of nieuwer. Magic 2015 ziet er daarbij ook nog wat strakker uit dan de voorganger. Met wit als hoofdkleur, springen de spaarbare kaarten en nog meer uit. Maar dat is een notie voor de ervaren speler.

Magic the Gathering 2015 iPad spelen

Magic 2015 is ook een prima startpunt voor als je nog nooit Magic the Gathering hebt gespeeld. Een uitgebreide introductie leert je de basishandelingen van het spel. Dat je mana nodig hebt als grondstoffen voor de creaturen die je kan spelen. Dat creaturen verdedigende en aanvallende kwaliteiten hebben, en elk verschillende eigenschappen bezitten die elkaar kunnen aanvullen.

De papieren kaarten die je in de winkel koopt, kan je andermaal negeren voor de iPad-versie. Boosters met honderden verschillende kaarten kan je direct vanuit de applicatie kopen voor 1,79 euro, om daarna vervolgens meteen je deck opnieuw samen te stellen. Dat is niet alleen handig voor de online kaartspelletjes tegen willekeurige personen of Game Center-vrienden, maar ook voor de uitgebreide singleplayer waarin je Planeswalkers bestrijd op Innistrad, Theros, Ravnica en andere gebieden. Overigens kan je een deck niet zo uitgebreid samenstellen als in de papieren variant: de game dirigeert je naar een van de standaard tweekleurige decks.

Magic 2015 GvdW kaarten

Waar je bij Magic zeker rekening mee moet houden, is dat het geen liefdadigheidsinstelling is. Kan je bij Blizzard’s Warcraft-kaartspel Hearthstone nog behoorlijk ver komen zonder in-app aankopen, daar is Magic the Gathering er meer op uit om je te verleiden tot in-app aankopen. Het zit in de natuur van het kaartspelletje: je wil je deck altijd beter hebben dan het nu is. Om je niet de hele tijd te laten sparen, kan je in één keer een compete bundel kaarten kopen voor 30,99 euro, maar daarvoor krijg je nog geen rares. Geen zeldzame kaarten.

Het hoeft gelukkig niet. Niet voor de voortgang in het spel en ook niet om plezier in het spel te hebben. Magic 2015 doet nog eens dunnetjes over wat het spel zo goed maakt: strategische gevechten die elke pot weer anders uit pakken. Afhankelijk van je hand, je kaarten op tafel en de kaarten van de tegenstander. Het zijn drie zulke grote factoren dat geen pot hetzelfde is – en dat maakt Magic altijd spannend. En nu vloeiender en fraaier op de iPad dan ooit tevoren.

Pluspunten

  • Fraaier dan voorheen
  • Strategisch uitdagend

Minpunten

  • Dure in-app aankopen

Lees ook over de andere toppers onder de iPhone- en iPad-games deze week via ons label iCulture speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.