Gerucht: Apple bezig met realisatie gamecontroller

Volgens geruchten zou Apple bezig zijn om een controller te maken voor je iPhone of iPad. Apple heeft namelijk weer nieuwe patenten aangevraagd en toegekend gekregen waarin ze aangeven dat op verschillende manier gebruik gemaakt kan worden van een controller om via je iPad of iPhone en zelfs je TV spelletjes te spelen.

iphone game controllerVolgens geruchten zou Apple bezig zijn om een controller te maken voor je iPhone of iPad. Apple heeft namelijk weer nieuwe patenten aangevraagd en toegekend gekregen waarin ze aangeven dat op verschillende manier gebruik gemaakt kan worden van een controller om via je iPad of iPhone en zelfs je TV spelletjes te spelen. Apple heeft hiervoor verschillende concepten aangedragen. Er zijn namelijk minimaal 10 verschillende patenten toegekend aan Apple, waarin beelden te zien zijn van apparaten die communiceren met een ander apparaat waarbij er goed te zien is dat in alle gevallen een gamecontroller aanwezig is.

Apple zou op deze manier dus een officiële manier gaan bieden om je games op je iPhone en iPad via een controller te spelen. Toch is Apple hierin niet de eerste. Bijna een jaar geleden doken er al berichten op van een soortgelijke gamecontroller voor je iPhone. Dit is uiteindelijk de iControlPad geworden. Inmiddels zijn hier de eerste proefmodellen van klaar en is het wachten op de officiële release. iphone game gripHet bedrijf achter de iControlPad is op zijn zachtst gezegd not amused over het patent van Apple. Updates over deze kwestie zijn op de Twitter-pagina van iControlpad te volgen. Een ander accessoire is de eerder besproken Game Grip (zie foto hiernaast), die al wel op de markt is. En dan is er ook nog de GameBone Pro.

Alle patenten van Apple met betrekking op de game controller kun je bekijken op de website van Patently Apple.

iphone game controller

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 12:56
Categorie Games
Onderwerpen apple, gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.