iControlpad: gamecontroller voor de iPhone

iControlpad is een zelfgemaakte gamepad voor de iPhone, die als een beschermhoes rondom de iPhone zit. Het maakt van de iPhone een Sony PSP-achtig apparaat met vier bedieningsknoppen rechts en een joystick links.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iControlpadHet is nog maar een prototype, maar als het aanslaat zullen we ze vast nog vaker zien: gamecontrollers voor de iPhone. CraigX doet op iControlpad.com verslag van zijn werkzaamheden om een gamecontroller voor de iPhone te maken. Het gaat om een hardwareproduct, die tegelijk dienst doet als case en van je iPhone een soort PSP maakt. De bediening is ook hetzelfde: rechts zijn vier knoppen zichtbaar en links is een joystick aanwezig.

iControlpad 2De iControlpad is wel iets kleiner dan de PSP. Binnen een paar dagen zal de sourcecode met aanvullende informatie beschikbaar worden gesteld, zodat handige types ook zelf zo’n controlpad kunnen maken.

De iControlpad wordt aangesloten op de dock connector van de iPhone. Met zoveel plannen voor games voor de iPhone kun je je afvragen waarom één van de grote fabrikanten nog niet op dit idee is gekomen. Er wordt ook nog een model voor de iPod touch ontwikkeld. Het gaat hierbij natuurlijk om een prototype, dus het uiteindelijke resultaat kan er weer heel anders uitzien. En dan is het nog de vraag of CraigX een fabrikant kan vinden die de iControlpad kan produceren, voordat de klonenmakers uit het Verre Oosten dat doen.

De iControlpad is ontstaan als afgeleid project van ZodTTD (bekend van de game-emulators psx4iphone, gameboy4iphone en gpSPhone) en is op dit moment al compatibel met alle ZodTTD-applicaties.

Meer info: iControlpad.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:46
Categorie Games
Onderwerpen game, gamecontroller, psp, sony, spel, zodttd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.