Update voor GameBone, straks voor C64 en Amiga iPhone-games

22Moo heeft een nieuwe versie van de GameBone gemaakt. Daarin is Bluetooth vervangen door een dock-connector en is er ondersteuning voor Commodore 64- en Amiga-games.

gameboneDe Australische hardwaremaker 22Moo heeft een bijgewerkte versie van de GameBone gemaakt, een accessoire met console-knoppen voor de iPhone en iPod touch. Het gaat hierbij om een rendering en niet een officieel product. De GameBone is nog niet op de markt. Het accessoire werd in juni 2009 aangekondigd en is geschikt voor elke iPhone met OS 3.0 of hoger. Gameontwikkelaars zullen zelf moeten zorgen dat hun games de GameBone ondersteunen.

De knoppen kunnen een goed alternatief zijn voor de virtuele joysticks, die ze nu in hun games gebruiken, maar tegelijk zal niet iedere gebruiker geneigd zijn de GameBone aan te schaffen. Ontwikkelaar manomio heeft al aangegeven dat zijn Commodore 64-klassiekers en games in de Amiga-emulator geschikt zijn voor de GameBone.

Het accessoire heeft een omni-directionele microfoon, voor games waarbij je kunt chatten. Er zitten ook stereo-speakers en een lithium-ion-batterij in. In plaats van Bluetooth heeft de fabrikant nu gekozen voor een rechtstreekse aansluiting op de Dock-connector van de iPhone. De nieuwe versie heeft een D-pad die in acht richtingen kan bewegen, vier normale knoppen en twee knoppen aan de buitenkant (die gaan mogelijk verdwijnen in het uiteindelijke product).

De GameBone komt later dit jaar op de markt.
Meer info: 22Moo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 12:18
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.