FlickStackr 3.0: Flickr, Instagram en 500px beheren vanuit iPhone-app

De uitgebreide foto-app FlickStackr for Flickr is vernieuwd voor de iPhone en iPad, met nog meer mogelijkheden tot beheren.

FlickStackr for Flickr foto's beheren op iPhone iPadHet is precies een week geleden dat de fotosite Flickr met een totaal vernieuwde iPhone-app kwam die zich eindelijk kan meten met de grootste concurrenten, zoals Instagram. Met nieuwe functies heeft eindelijk functies als foto’s uploaden, groepen benaderen en sets beheren aan boord. De voorheen voornaamste Flickr-app heeft echter niet stil gezeten. FlickStackr 3.0 introduceert uitgebreide opties om de foto’s erop te beheren. Je kan collecties aanmaken, organiseren en verwijderen in de app.

De naam FlickStackr komt niet uit het niets: ‘stacken’ slaat op het in de app opstapelen van foto’s, lijsten met foto’s en personen. De lijsten en personen die je opslaat, kan je vervolgens mailen zodat je ze elders bij de hand hebt, de foto’s kan je opslaan op het fotoalbum, e-mail of opslaan op online cloudservices Dropbox, Box en nu ook Google Drive en Skydrive.

In versie 3.0 zijn de bewerkingsopties verruimd: je kan nieuwe stacks aanmaken voor foto’s, personen en lijsten. Die kan je afschermen met een wachtwoord, kan je instellen als standaard opslagmap en kan je offline beschikbaar maken. Je wil graag foto’s bewaren van een onderwerp waarvan niemand iets hoeft te weten? FlickStackr is de app die het mogelijk maakt. De volgorde van de stacks kan worden aangepast en ook stacks verwijderen is geen probleem.

Ook de contactmogelijkheden zijn uitgebreider geworden. Openstaande contacten vullen tweederde van het beeld met allerlei knoppen achter tegels, en met de nieuwe Contact-knop bovendien. Daarmee stel je in of iemand een contact, vriend of familie is. Ook kan je contacten in de applicatie verwijderen en is de foto-editor vernieuwd. Je kan meerdere foto’s selecteren om te uploaden en daarna voorzien van een naam en beschrijving. Daarnaast kan je ze nog bewerken via de inmiddels welbekende Aviary-fotobewerkingsmodule, die ook wordt gebruikt door de officiële Flickr-app. De tegelweergave is ook nieuw in de applicatie. De Windows 8-achtige interface oogt in het begin wat rommelig en je moet even ontdekken waar alle functies zitten, maar dat kan ook moeilijk anders met zo’n uitgebreide app.

FlickStackr hoofdmenu FlickStackr foto's organiseren

Naast Flickr is in FlickStackr 3.0 ook management voor Instagram toegevoegd. Daarvoor gelden alle zelfde voorwaarden als Flickr: je kan stacks beheren, foto’s downloaden naar clouddiensten, en contacten aanpassen. De Instagram-ondersteuning kost 89 cent in de app, net als die van fotodienst 500px. Daaraan is vernieuwd dat je mensen nu kan volgen en kan zien wie je volgt. Eveneens kan je de cloud-opslagdiensten Google Drive en Skydrive op dezelfde manier bedienen. Inclusief uploaden en downloaden dus. De ondersteuning van alle clouddiensten in de app kost eenmalig 89 cent.

Downloaden: FlickStackr for Flickr (€1,79, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 16:55
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen 500px, flickr, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.