Pocket Habbo: chat-app voor iPhone van Habbo Hotel

Pocket Habbo is een chat-app zoals WhatsApp Messenger voor de iPhone, waarmee je kan chatten maar geen foto's kan sturen naar andere leden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Habbo chat-app Habbo Hotel iPhone iPod touchDe onder tieners populaire visuele chat-applicatie Habbo Hotel heeft een officiële app uitgebracht voor de iPod touch en iPhone. Die is inmiddels een paar dagen verkrijgbaar, maar vanaf vandaag start Habbo Hotel de promotie er omheen. In Pocket Habbo kan je geen hotelkamer maken en door de verschillende vertrekken van het hotel lopen, maar kan je wel chatten met andere Habbo-gebruikers. Dankzij pushberichten is Pocket Habbo de eerste mogelijkheid van de dienst om andere leden ook te benaderen als ze niet online zijn. De toepassing laat zich qua opzet vergelijken met WhatsApp Messenger.

Maar hij staat niet op zichzelf. Pocket Habbo dient als ondersteuning voor de website, waarop maandelijks 750.000 unieke bezoekers inloggen in Nederland. Zodoende kan je geen vrienden zoeken en toevoegen in de applicatie, maar moet je op Habbo Hotel zelf al actief een vriendennetwerk hebben. Dan zie je ze terugkomen in de app en kan je berichten uitwisselen in de vorm die bekend is van WhatsApp en sms. Aan de veiligheid van de gebruikers is vanuit Habbo Hotel in ieder geval nagedacht: er kunnen geen foto’s naar elkaar verstuurd worden. Je kan slechts tekstberichten naar anderen sturen.

In het hoofdmenu zie je bovenaan New Messages die je nog niet gelezen hebt, daaronder tref je oudere conversaties. Nieuwe berichten worden begeleid van een pushmelding, zodat je ze snel meekrijgt. In tegenstelling tot de hotelkamers van Habbo Hotel zelf, is het niet mogelijk groepschats te starten in de app. Met de H-knop rechtsboven kan je schakelen tussen de conversaties, je vrienden zien, je eigen profiel bekijken, naar de receptie gaan om de laatste tweets mee te krijgen en kan je naar instellingen om van personage te veranderen – mocht je er meer hebben.

Pocket Habbo chatvenster Pocket Habbo profielinformatie

De laatste menu-optie is Gifts, en dat is er een waarmee Habbo-gebruikers massaal over de streep moeten worden getrokken. Het is een adventskalender waarbij je elke dag tot en met 31 december een presentje ontvangt dat je kan inzetten in het Habbo Hotel. Als je het wereldje weer wil ontsnappen, kan je eenvoudig uitloggen in de instellingen.

Downloaden: Pocket Habbo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:43
Categorieën Kinderen, Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.