Find My iPhone krijgt twee extra offline-functies

Apple heeft de applicatie Find My iPhone een update gegeven. Met de app kun je beter omgaan met offline toestellen: je kunt een e-mail sturen of ze van de lijst wissen.

find my iphoneApple heeft de applicatie Find My iPhone een update gegeven. Het is nu mogelijk om een e-mail te ontvangen wanneer een offline toestel weer online komt en z’n locatie kan bepalen. Ook is er nu de optie om een offline toestel uit de lijst te halen. Find My iPhone is een dienst waarmee je een zoekgeraakte of gestolen iPhone kunt terugvinden. Je kunt zien waar de iPhone zich bevindt op de kaart, kunt op afstand alles wissen of op het toestel een alarmgeluid afspelen. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als je je iPhone ergens tussen de kussens van de zitbank of in bed bent kwijtgeraakt.


Find My iPhone was voorheen onderdeel van MobileMe, maar Apple maakte het al eerder een gratis dienst voor iedereen met een iPhone 4, iPad of vierde generatie iPod touch. De functies van Find My iPhone zullen nu worden overgenomen in iCloud, Apple’s nieuwe pakket van online diensten. Je hebt een Apple ID en een geschikt toestel nodig om Find My iPhone te kunnen gebruiken. Installeren van de app op je toestel is niet nodig om Find My iPhone te kunnen gebruiken, want je kunt een willekeurige webbrowser gebruiken om toegang te krijgen tot alle functies en de kaart met de locatie van jouw iPhone te bekijken. Je moet wel in de instellingen van je iPhone aangeven dat de dienst geactiveerd moet zijn en daarbij ook je Apple ID invoeren. Je kunt daarna ook vanaf je iPad zien waar je iPhone is.

De app is gratis en vereist iOS 3.1.3. In de Nederlandse App Store heet de app ‘Zoek mijn iPhone’ en zul je tevergeefs zoeken naar een app met de naam ‘Find my iPhone’. Wel is er een slimme ontwikkelaar, die een betaalde app met de naam ‘Find My Phone‘ (€0,79) in de App Store heeft gezet, met vrijwel hetzelfde icoontje. Maar dat is niet Apple’s officiële app.

Downloaden: Zoek mijn iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.