iBooks 1.3 leest kinderboeken voor op de iPad

De applicatie iBooks heeft een update naar 1.3 gekregen en leest voortaan kinderboeken voor op de iPhone en iPad. Het gaat om een selectie van boeken, die voorzien zijn van een voorleesfunctie.

ibooks kinderboekDe applicatie iBooks heeft vandaag een update gekregen naar versie 1.3. De boekenapplicatie werd gisteren tijdens de keynote van Apple veelvuldig genoemd, onder andere vanwege het nieuws dat er al 130 miljoen boeken zijn verkocht via de iBookstore. Nieuwe functies zoals automatische downloads en synchroniseren van bookmarks op al je iOS-toestellen maken iBooks nog prettiger in gebruik.

Alleen zou het nóg prettiger kunnen, als Apple eindelijk eens contracten sluit met Nederlandse uitgevers, zodat we in onze eigen taal kunnen lezen. Het lijkt er voorlopig niet van te komen. De nieuwe voorleesfunctie in iBooks 1.3 is dan ook alleen beschikbaar in het Engels. De voorleesfunctie werkt met echte stemmen, waarbij je een boek bijvoorbeeld kunt laten voorlezen aan je kinderen. Bij sommige boeken is het zelfs mogelijk om woorden te laten oplichten, op het moment dat ze worden uitgesproken.

De nieuwe voorleesfunctie is dus vooral bedoeld om kinderen te leren lezen. En het werkt alleen in een beperkt aantal kinderboeken uit de iBookstore. In boeken met geavanceerde functies is het nu zelfs mogelijk om automatisch audio en video te laten afspelen, zodat een boek echt tot leven komt. iBooks is bovendien sneller geworden als je erg dikke boeken opent. Er zijn ook een paar bugfixes opgelost, zoals het probleem dat in sommige boeken een bepaalde pagina tweemaal voorkwam. Verder is het zo dat mensen die iOS 5 hadden geïnstalleerd nogal problemen hadden met corrupt geraakte boeken en epub-bestanden, dus wellicht lost iBooks 1.4 ook dat probleem meteen op.

Downloaden: iBooks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2011, 22:00
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.