Belgische voetballers lossen zelf iPhone-diefstal op

Belgische voetballers van AC Tervant uit Beringen hebben zelf een iPhone-diefstal opgelost door de dief op te sporen met een app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kaart-belgieDat je met Zoek mijn iPhone niet zelf rechercheur moet gaan spelen, weten we allemaal. Maar als je met een groep voetbalvrienden snel een gestolen iPhone terug wilt hebben, kun je toch succes hebben. Dat bewijst het verhaal van voetbalclub AC Tervant uit het Belgische Beringen (rode pin op de kaart). Ze besloten zelf achter de dief van een zestal iPhones aan te gaan. Dieven hadden tijdens de avondtraining de kleedkamer leeggeroofd, waarna zes iPhones, sieraden en honderden euro’s bleken te zijn gestolen. De voetballers stelden de lokale politie op de hoogte, maar besloten zelf ook op onderzoek uit te gaan.

Met behulp van “een app” (aldus HLN) en “een antidiefstalsysteem” (aldus Nieuwsblad.be, waarschijnlijk gewoon ‘Zoek mijn iPhone’) spoorden ze de huidige locatie van één van de gestolen iPhones op. Die bleek zich inmiddels in Vorst (BE) te bevinden, de paarse pin op de kaart hierboven. “Als IT’er weet ik hoe nodig en efficiënt zo’n antidiefstalsysteem kan zijn”, aldus het slachtoffer, Stijn Liesenborghs (31). Het signaal wees naar een rijtje woningen, maar bij inzoomen op de kaart konden de voetballers zelfs zien in welk huis de iPhone zou moeten liggen.

ac-tervantDe voetballers belden aan, maar de bewoner probeerde ze af te wimpelen. Een telefoontje naar de gestolen iPhone loste het misdrijf uiteindelijk op: er klonk gerinkel op de bovenverdieping, waarna Liesenborghs zijn iPhone terug kreeg. Helaas weten we niet of de andere vijf iPhones zijn teruggevonden en of de politie de dieven achteraf alsnog heeft ingerekend. Nieuwsblad.be meldt wel dat de slachtoffers “plots veel meer kregen dan de smartphones die ze kwijt waren”, maar het vervolg op die cliffhanger is voorbehouden aan abonnees. Een medaille voor moedig gedrag wellicht?

Update 17:30 uur: Stijn Liesenborghs legt in een reactie onder dit artikel uit, dat er behalve de iPhones nog veel meer gestolen spullen zijn teruggevonden.

Tipgever: Johan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 9:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, find my iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.