iPhone als controller te gebruiken in iPad-versie FIFA 12 (video)

Maximaal vier iPhone's kun je aansluiten op de iPad-versie van FIFA 12. De telefoons worden dan automatisch de controllers voor de iPad-game en krijgen een analoge stick en drie knoppen op het beeld.

FIFA-12-voor-iPad-en-iPhone-tegelijkHet voetbalspel FIFA 12, dat 30 september moet verschijnen voor vrijwel alle gamesplatformen waaronder de iPhone en de iPad, heeft er voor laatstgenoemde systemen een interessante functie bij gekregen. In FIFA 12 voor de iPad kun je de iPhone als controller gebruiken. Zodra je een iPhone synchroniseert met het iPad-voetbalspel, krijgt de iPhone een virtuele analoge stick en drie actieknoppen op het beeld, waarmee je de game kan besturen. Uitgever EA presenteerde de gloednieuwe functie zonet op de E3 in Los Angeles, de grootste jaarlijkse gamebeurs ter wereld. Dat meldt de website Pocketgamer.co.uk vanochtend. Een video na de klik.

Uitgever EA voerde het principe al eerder uit met Scrabble. Daarin gebruik je de iPhone als plankje voor je letters en fungeert de iPad als het speelbord. Aangezien Scrabble met vier personen gespeeld kan worden en de meerspeler-modus van FIFA doorgaans ook gespeeld wordt met vier spelers, ligt het in de lijn der verwachtingen dat FIFA 12 op de iPad met maximaal vier iPhone’s gespeeld kan worden. Helaas bevestigt Pocketgamer dat nog niet.

Door een Apple’s Digital AV Adapter en een HDMI-kabel aan te sluiten van de iPad naar de televisie, lijkt de iPad de goedkoopste manier om FIFA 12 te spelen op het televisiescherm. Het is nog niet bekend of je voor de samenwerkingsfunctie tussen de iPad en iPhone het spel op beide systemen moet installeren, maar waarschijnlijk moet dat wel. Het is ook nog niet bekend of het spel als universele applicatie wordt uitgebracht, zodat je het maar één keer hoeft te kopen. FIFA 12 verschijnt op 30 september dit jaar.

Het bovenstaande screenshot is niet afkomstig van de iPhone-versie van FIFA 12.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 12:19
Categorie Games
Onderwerpen FIFA, gamecontroller, ipad, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.