7 Minute Workout: snelle fitnessmethode tijdelijk gratis op iPad

7 Minute Workout is een tijdelijk gratis sportapp waarmee je in 7 minuten per dag fit kunt worden. Het is gebaseerd op een wetenschappelijke methode.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

7-minute-workout“Hoe kom jij zo fit? Ik zie je nooit naar de sportschool gaan!” – “Oh, ben gewoon wat meer gaan bewegen”. Wat je natuurlijk niet vertelt, is dat je je strakke lijf te danken hebt aan een app, die je dankzij dit artikel op iPadclub gratis hebt kunnen downloaden. 7 Minute Workout is tijdelijk gratis, geschikt voor iPhone en iPad en gebaseerd op een wetenschappelijke methode. De 7-minutentraining kreeg extra aandacht door een artikel in de New York Times, maar eigenlijk was al langer bekend dat intensieve intervaltraining (HIIT) erg geschikt is om hetzelfde resultaat in minder tijd te behalen. Onderzoekers van het Human Performance Institute in Orlando (Florida) bewezen dat een korte intensieve inspanning van 7 minuten net zo effectief is als drie kwartier sporten.

We schreven op iPhoneclub al eens over de Workout-app in pixelstijl en de 7-minutenapp voor het Pebble-horloge. De app 7 Minute Workout pakt het wat traditioneler aan met filmpjes van gewone mensen die de oefeningen voordoen. Een timer waarschuwt wanneer je aan de volgende oefening moet beginnen. Aanvankelijk was 7 Minute Workout alleen als iPhone-app beschikbaar, maar sinds een week kun je de oefeningen ook op de iPad afspelen. 7 minuten met je iPhone in de ochtend en 7 minuten met je iPad ‘s avonds, raden de makers aan.

7-minute-workout-ipad

Sporten met je iPad is misschien niet zo voor de hand liggend, maar met deze app is het juist erg geschikt. Je zet de iPad in een houder, zodat je goed het scherm kunt aflezen. Daarna hoef je alleen maar de instructies op het scherm te volgen: 30 seconden intensief een oefening uitvoeren en daarna 10 seconden rust. Zo voer 12 oefeningen uit, met gesproken aanwijzingen. Het mooie van de oefeningen is dat je ze thuis kunt uitvoeren, zonder speciale accessoires. Er zit dan ook geen commercieel idee achter, je hoeft geen speciale kleding te dragen of voedingssupplementen te slikken. Minpunt is dat je je in die 7 minuten wel behoorlijk moet afbeulen en dat ze de 7 meest vervelende minuten van de dag zijn. Maar ja, van op de bank hangen krijg je geen bikini body.

De app is voor onbepaalde tijd gratis. Check daarom goed voor het downloaden of de app nog steeds gratis is. Wie meer wil weten over deze trainingsmethode moet eens googlen naar ‘Tabata’, ‘HICT’ en ‘HIIT’.

Downloaden: 7 Minute Workout (tijdelijk gratis, normaal €0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 11:31
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.