Epic Games gaat iOS-ontwikkelkit voor Unreal Engine uitbrengen

Epic Games gaat een ontwikkelkit uitbrengen voor Unreal Engine. iPhone-ontwikkelaars kunnen daarmee games maken in hoge grafische 3D-kwaliteit. Er zitten wel licentiekosten aan vast.

epic citadel 1Epic heeft op de Korea Games Conferentie aangekondigd dat ze een ontwikkelkit voor Unreal Engine gaan uitbrengen, gericht op iOS-ontwikkelaars. Unreal Engine is een geavanceerde 3D-engine die al wordt gebruikt in console- en pc-games. Binnenkort kun je dezelfde grafische kwaliteiten ook op de iPhone en iPad aantreffen. Een eerste blik op de mogelijkheden kregen we tijdens de laatste persbijeenkomst van Apple: daar liet Epic een technische demo zien van een nieuw project waaraan ze werken.

Zelf kun je de mogelijkheden ontdekken door de gratis demo-app Epic Citadel te installeren. Deze gratis app laat je alvast rondkijken in de spelomgeving. Al is er nog geen interactie mogelijk, je krijgt al wel een indruk van de grafische kwaliteiten. De nieuwsgierigheid is blijkbaar groot, want al meer dan 1 miljoen mensen hebben de demo gedownload.

Volgens Epic Games brengen ze de iOS-ontwikkelaarskit uit omdat ze potentie zien in de groeiende smartphonemarkt. Maar de versoepeling van de regels voor externe ontwikkelkits zal er ook iets mee te maken hebben. Epic kondigde in Korea verder aan dat ze bezig zijn met een Android-versie van de ontwikkelkit, maar het is nog niet duidelijk of ze die ook openbaar beschikbaar gaan stellen.

epic citadel 2Het zal interessant zijn om te zien hoe de ontwikkelkit aanslaat. Op de iPhone zijn vooral casual games populair, zoals Flight Control en Angry Birds. Unreal Engine richt zich sterker op hardcore games: zo zijn op de traditionele gamesplatformen titels als Gears of War, BioShock, Mass Effect, Tom Clancy’s Rainbow Six 3, Red Steel, Mirror’s Edge, Deus Ex en Borderlands uitgebracht. Unreal Engine dateert al van 1998, toen het voor het eerst werd gebruikt in de pc-game Unreal. Dergelijke games zijn duur om te ontwikkelen waardoor het voor de betrokken bedrijven lastig zal zijn om ze als €0,79-download aan te bieden. Daar komt bij dat de ontwikkelaars ook nog licentiekosten moeten betalen voor het gebruik van Unreal Engine. De exacte kosten daarvoor zijn nog niet bekendgemaakt. Wel liet Epic weten dat de content in Epic Citadel in 8 weken door één man is gemaakt. Voor het technologiegedeelte werd een klein team ingezet.

Downloaden: Epic Citadel (gratis – demoapplicatie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2010, 10:07
Categorie Games
Onderwerpen game, ios 3, sdk, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.